Gladiatorskolen i Island

Gladiatorskolen i Island er en ny forfatterskole i Seyðisfjörður, og er for dig, som gerne vil arbejde seriøst med at skrive. Skolen tilbyder to forskellige ophold: et vinterhold á fire ugers varighed og et forårshold á otte ugers varighed.

Forårsholdet starter den 10. februar og slutter den 3. april 2020
(80 timers undervisning) (ansøgningsfrist d. 5. januar). 
 
Gladiatorskolen i Island er et samarbejde mellem Forlaget Gladiator og ATLA – et litterært initiativ, som er drevet af Nanna Vibe Juelsbo, som er bosat i Island. Nanna er den lokale vært.
 
Undervisningen vil både bestå af oplæg fra undervisere, og fælleslæsning. Ved fælleslæsning sidder samlet med den samme tekst foran os. Forfatteren, som er den eneste, der kender teksten på forhånd, læser højt eller præsenterer, og vi vil se på de forskellige aspekter af formel og indholdsmæssig karakter, som teksten/værket berører.

Undervisningen vil foregå på dansk.
 
Hver uge vil bestå af 10 undervisningstimer fordelt over tre-fire dage. Derudover er deltagere frie til at skrive på egen hånd. Betragt derfor opholdet som delvis gruppeundervisning og delvis individuel skriveresidens.
 
Gladiatorskolen i Island henvender sig til alle aldersgruppe, baggrunde og erfaringsniveauer. Måske er du allerede i gang med at skrive et manuskript og har brug for tid og støtte til at færdiggøre det. Måske har du altid haft lyst til at skrive en bog, men mangler et skub til at komme i gang.Seyðisfjörður er en lille by med et spirende kunstmiljø. Byen huser flere kunstresidenser, en international kunstskole og et aktivt kulturhus, som bruges af byens lokale på tværs af aldre og baggrunde. Her er der ofte koncerter, udstillinger og mulighed at at arrangere en oplæsningsaften som afslutning på opholdet med Gladiatorskolen.
 
Som deltagere på Gladiatorskolen i Island vil vi bo sammen i et stort hus i Seyðisfjörður. Prisen dækker logi i 1-2 persons værelser og undervisning.
 
De deltagene sørger selv for transport til/fra Seyðisfjörður og kost under opholdet. Vi foreslår, at indkøb og madlavning foregår kollektivt mellem husets beboere.

Sigridur Larsen er underviser, Sigridur debuterer på Gladiator til foråret, og har tidligere undervist på skolen i bl.a. Odense.
 
Pris:
Vinterholdet 25. nov. 2019 – 20. dec. 2019 (AFHOLDT) = 10.000 Kr. pr deltager
(Derudover må beregnes udgifter til transport t/r: ca. 4000 kr og kost under opholdet: ca. 2000 kr)
 
Forårsholdet 2019 10. feb. - 3. april 2020 = 16.000 Kr. pr deltager
(Derudover må beregnes udgifter til transport t/r: ca. 4000 kr og kost under opholdet: ca. 4000 kr)

Vinterhold 2020: Bliver præsenteret i løbet af foråret, så hold øje med hjemmesiden:)
 
Ansøgning:
Send 2-3 siders tekst og en kort beskrivelse af dig selv til: gladiatorskolen@forlagetgladiator.dk
 
Husk at fortæl os om du ansøger om en plads på vinter- eller forårsholdet.
 
Ansøgningsfrist:
Forårsholdet: 5. januar 2020
 

Debutanter fra Gladiators forfatterskoler

Mette Zingenberg, Nis-Christian Bredholdt, Hans Hedegaard Andersen, Tine Høeg, Ida Graunbøl, Rakel Gjerrild, Karen Bergholdt, Sara Roepstorff, Luca Talamona, Susan Simonsen, Selma Rosenfeldt-Olsen, Julie Mendel, Johanne Kirstine Fall, Camilla Hjørnholm Olsen, Shosha Raymond, Anita Furu, Helena Thau, Jesper Gaarskjær, Silja Henderson, Jamal Bendahman, Anne Zenon, Eva Aagaard og Kristiane Hauer.

Se også
Gladiator-udgivelser af tidligere elever