Gladiatorskolen i Island

Gladiatorskolen i Island (Eyjafjörður) er et forfatterskoleophold med delvis gruppeundervisning og delvis individuel skriveresidens.

Næste hold starter 28. september (ansøgningsfrist 26. august)

 

  • Ansøgning: Send 2-3 siders tekst og en kort beskrivelse af dig selv til: gladiatorskolen@forlagetgladiator.dk. Husk at anføre startdatoen på det hold, du ønsker at søge, i din ansøgning. 
  • Pris: 20.000
  • Undervisningen finder sted i Akureyri i Eyjafjörður, Island. 
  • Undervisningen løber over to måneder (i alt 70 timer). Undervisningstimerne er fordelt i “klaser” á 3-5 dage, så der vil være mindst én uge, eventuelt flere, hvor deltagerne er frie til at skrive på egen hånd eller foretage udflugter rundt omkring i nordlandet. 


Undervisningen

Undervisningen vil bestå af en kombination af tekstlæsninger og oplæg, samme metode som på Gladiatorskolen i Danmark. Ved tekstlæsningerne læser I jeres tekst højt i plenum, og vi vil se på de forskellige aspekter af formel og indholdsmæssig karakter, som teksten/værket berører: fortælleforhold, stil, rytme, komposition, genre etc. Anden litteratur vil blive inddraget i undervisningen, alt efter hvilke tekster I arbejder med. Det gælder også dokumentarer, film og musik. Der vil således også blive gjort krav om at I ikke kun skriver men læser litteratur i løbet af kurset. 

Undervisningen vil foregå på dansk. Teksterne må gerne være på svensk eller norsk.

Sigridur Larsen, forfatter og underviser på Gladiator, leder undervisningen. Der vil også være gæsteundervisere, islandske og/eller danske forfattere, i kortere perioder.

Gladiatorskolen i Island henvender sig til alle uanset alder, baggrund og erfaringsniveau. Nogle arbejder på større projekter, romaner, noveller, digtsamlinger, andre har måske aldrig vist sine tekster til nogen. Det vigtigste er at du brænder for at arbejde seriøst med din skrivning og er åben for respons. Det kan være grænseoverskridende at opleve en tekstlæsning første gang - at blive kastet ind i gladiatorarenaen. Heldigvis handler det ikke om sønderknusende kritik, men netop opbyggelig respons. At det rum, vi skaber i undervisningen, føles trygt og inspirerende.

 

Om Eyjafjörður

Eyjafjörður - Øfjorden - ligger i det nordlige Island. Undervisningen kommer til at finde sted i Akureyri, den gamle købstadsby ved fjorden. 

Akureyri er nordlandets kulturelle center med et vildtvoksende kunstmiljø, kunstakademi, professionelt teater, symfoniorkester, universitet, caféer, barer, restauranter, udstillinger, museums, happenings, koncerter, udendørs (varme) svømmebassiner, hvalsafari, skisportsted, vandreruter og verdens nordligst beliggende botaniske have. Det berømte vulkanområde, Mývatn og de varme kilder, ligger en times kørsel derfra, som også de to berømte vandfald Godafoss og Dettifoss. 

 

Praktisk

Som deltagere på Gladiatorskolen i Island vil I bo sammen i et stort hus med to køkkener, to stuer, tre badeværelser og terrasse og balkon med udsigt til bjergene. Prisen på de 20.000 kroner dækker logi og undervisning. Der vil være eneværelser og dobbeltværelser. NB: vi tilbyder afslag i prisen, hvis du selv sørger for indkvartering andetsteds under kurset. Dette er særlig relevant for danskere bosiddende i Island eller dansktalende islændinge, der selv ønsker at sørge for bolig.

Som deltager på Gladiatorskolen i Island sørger du selv for transport til/fra Akureyri og kost under opholdet. Vi foreslår, at indkøb og madlavning foregår kollektivt mellem husets/husenes beboere, det samme med rejse til og fra Akureyri. Deltagerne vil modtage detaljeret info efter optagelse på holdet.

 

Forløb i 2021: 

  • Forårshold 24. februar 2021 - 22. april 2021 
    (ER AFHOLD)

  • Vinterhold 28. september - 26. november 2021
    (ansøgningsfrist 26. august)


 

 


 

Debutanter fra Gladiators forfatterskoler

Louise Voller, Mette Zingenberg, Nis-Christian Bredholdt, Hans Hedegaard Andersen, Tine Høeg, Ida Graunbøl, Rakel Haslund-Gjerrild, Karen Bergholdt, Sara Roepstorff, Luca Talamona, Susan Simonsen, Selma Rosenfeldt-Olsen, Johanne Kirstine Fall, Camilla Hjørnholm Olsen, Shosha Raymond, Anita Furu, Ann Linn Palm Hansen, Helena Thau, Jesper Gaarskjær, Silja Henderson, Jamal Bendahman, Anne Zenon, Eva Aagaard, Kristiane Hauer, Dennis Glintborg, Sigridur Larsen, Emilie Parsbæk Skibdal, Cecilie Bødker, Mette Høppner Jakobsen, Jacob Grønlykke, Glenn Bech, Marie Ulrich Østergaard og Mia Dall.

Smitte gennem hud og luftveje
Emilie Parsbæk Skibdal
300,00 kr
Der er altid nogen at befri
Johanne Kirstine Fall
249,95 kr
Relikvie
Julie Mendel
179,95 kr
Ash-Shaheed [Vidnet]
Jamal Bendahman
299,95 kr
Stillezone
Shosha Raymond
199,95 kr