Gladiatorskolen i Island

NB! Grundet corona og de nye rejserestriktioner til Island er vi desværre nødt til at udsætte det næste hold til vinteren/foråret 2021 med start tidligst 1. februar. De elever, der allerede er blevet optaget, vil alle kunne få en plads. Ansøgningsfrist og eksakte datoer vil blive annonceret på hjemmesiden i løbet af kort tid -  I er velkomne til at sende jeres ansøgninger allerede fra i dag af. Pas godt på hinanden! 

 

Gladiatorskolen i Island er flyttet til Eyjafjörður! Skolen tilbyder to forskellige ophold: et vinterhold og et forårshold af otte ugers varighed. 

Vinterholdet starter den 19. oktober og slutter den 13. december 2020
(70 timers undervisning) (ansøgningsfrist d. 1. september).

Man kan søge løbende. 

Undervisningen vil bestå af en kombination af tekstlæsninger og oplæg, samme metode som på Gladiatorskolen i Danmark. Ved tekstlæsningerne læser I jeres tekst højt i plenum, og vi vil se på de forskellige aspekter af formel og indholdsmæssig karakter, som teksten/værket berører: fortælleforhold, stil, rytme, komposition, genre etc. Anden litteratur vil blive inddraget i undervisningen, alt efter hvilke tekster I arbejder med. Det gælder også dokumentarer, film og musik. Der vil således også blive gjort krav om at I ikke kun skriver men læser litteratur i løbet af kurset. 

Undervisningen vil foregå på dansk. Teksterne må gerne være på svensk eller norsk.
 
Undervisningstimerne vil blive fordelt i “klaser” á 3-5 dage, så der vil være mindst én uge, eventuelt flere, hvor deltagerne er frie til at skrive på egen hånd, eller foretage udflugter rundt omkring i landet. Betragt derfor opholdet som delvis gruppeundervisning og delvis individuel skriveresidens.

Sigridur Larsen, forfatter og underviser på Gladiator, leder undervisningen. Der vil også være gæsteundervisere, islandske og/eller danske forfattere, i kortere perioder.

Gladiatorskolen i Island henvender sig til alle uanset alder, baggrund og erfaringsniveau. Nogle arbejder på større projekter, romaner, noveller, digtsamlinger, andre har måske aldrig vist sine tekster til nogen. Det vigtigste er at du brænder for at arbejde seriøst med din skrivning og er åben for respons. Det kan være grænseoverskridende at opleve en tekstlæsning første gang - at blive kastet ind i gladiatorarenaen. Heldigvis handler det ikke om sønderknusende kritik, men netop opbyggelig respons. At det rum, vi skaber i undervisningen, føles trygt og inspirerende.

 

 

Eyjafjörður - Øfjorden - ligger i det nordlige Island. Undervisningen kommer til at finde sted i Akureyri, den gamle købstadsby, eller Dalvík, der ligger i storslåede omgivelser en halv times kørsel nord for Akureyri. 

Akureyri er nordlandets kulturelle center med et vildtvoksende kunstmiljø, kunstakademi, professionelt teater, symfoniorkester, universitet, caféer, barer, restauranter, udstillinger, museums, happenings, koncerter, hvalsafari, skisportsted, vandreruter og verdens nordligst beliggende botaniske have. Det berømte vulkanområde, Mývatn og de varme kilder, ligger en times kørsel derfra, som også de to berømte vandfald Godafoss og Dettifoss. 

Som deltagere på Gladiatorskolen i Island vil I bo sammen i et eller to huse med køkken, stue og bad. Prisen dækker logi og undervisning. Der vil være eneværelser og dobbeltværelser.
 
De deltagene sørger selv for transport til/fra Akureyri og kost under opholdet. Vi foreslår, at indkøb og madlavning foregår kollektivt mellem husets/husenes beboere, det samme med rejse til og fra Akureyri. Deltagerne vil modtage detaljeret info efter optagelse på holdet.

Pris:

Vinterholdet 25. nov. 2019 – 20. dec. 2019 (AFHOLDT) 
 
Forårsholdet 2019 10. feb. - 3. april 2020 (AFHOLDT) 

Vinterholdet 19. okt. 2020 - 13. dec. 2020: = 20.000 Kr. pr deltager
(Derudover må beregnes udgifter til transport t/r og kost under opholdet.)

Forårshold 2021: Information kommer senere. 

Ansøgning:

Send 2-3 siders tekst og en kort beskrivelse af dig selv til: gladiatorskolen@forlagetgladiator.dk
 
Husk at fortælle os om du ansøger om en plads på vinter- eller forårsholdet.
 
Ansøgningsfrist:
Vinterholdet: 1. september 2020


 

Debutanter fra Gladiators forfatterskoler

Mette Zingenberg, Nis-Christian Bredholdt, Hans Hedegaard Andersen, Tine Høeg, Ida Graunbøl, Rakel Haslund-Gjerrild, Karen Bergholdt, Sara Roepstorff, Luca Talamona, Susan Simonsen, Selma Rosenfeldt-Olsen, Julie Mendel, Johanne Kirstine Fall, Camilla Hjørnholm Olsen, Shosha Raymond, Anita Furu, Ann Linn Palm Hansen, Helena Thau, Jesper Gaarskjær, Silja Henderson, Jamal Bendahman, Anne Zenon, Eva Aagaard, Kristiane Hauer, Dennis Glintborg, Sigridur Larsen, Emilie Parsbæk Skibdal, Cecilie Bødker og Mette Høppner Jakobsen.

Se også
Udgivelser af tidligere elever