0

Kommende titler

 

Udkommer 6. juni

TROR SPILLELEDERNE VIRKELIG AT JEG ER SÅDAN EN PÆN MODEN DAME
CHARLOTTE STRANDGAARD

Charlotte Strandgaards digtroman rammer nye højder. Den har den lange besværlige titel Tror spillelederne virkelig at jeg er sådan en pæn moden dame, hvilket beror på det kvindelige jegs oplevelse af at være en marionetdukke.

Og når vi har med marionetter at gøre, havner vi umiddelbart i det fantasmatiske. Jf. f.eks. det fantastiske hos Karen Blixen.

Charlotte Strandgaards digte hører sædvanligvis til i realismen, med et jeg der har fuldstændig styr på tingene, et central-lyrisk jeg. Men her, i Tror spillelederne virkelig at jeg er sådan en pæn moden dame udvider rummet sig på en måde, så jeg’et har svært ved at stå på benene.

Allerede i en slags forord får læseren at vide, at: ”Spillelederen har bestemt at jeget ikke selv kan bestemme hvor i drømmehuset hun befinder sig, ej heller hvordan og hvornår hun kommer ud. Hun kan heller ikke lyve.” Det er præmissen.

Jeg’et kæmper for at overvinde spillereglerne, men tumler rundt i erindringen (fortid), et smertehelvede p.g.a. fejloperation i ryggen (nutid) og flugten væk fra smerterne i en slags ud-afkroppen oplevelse, hvor bl.a. sexualitet og troen på Jesus Kristus gør både jeg’et og læseren svimmel (det fantastiske).

Charlotte Strandgaard er ikke for fastholdere. Man ved aldrig, hvad den næste bog indeholder... Men at hun denne gang styrer ind og ud mellem hverdagen og det næsten hallucinerede kommer bag på os.

Titel: Tror spillelederne virkelig at jeg er sådan en pæn moden dame
Forfatter: Charlotte Strandgaard
ISBN: 9788793658301
Udgivelsesdato: 06.06.2019
Omslag: Anders Gerning
Pressefoto: Sofie Amalie Klougart
Sidetal: 208
Pris: 199,95

 

MÅNEDENS BOG I MAJ
At se med egne øjne - MIT KVINFO
I GLADIATOR ABONNEMENT 
_____________________________ 

Tror spillederne virkelig jeg er sådan en pæn moden dame
CHARLOTTE STRANDGAARD
Udkommer 23. maj

______________________________  

 

NYE TITLER, DER ER UDKOMMET:

COUGAR
PIA BUSK

Cougars hedder de – de modne kvinder på jagt efter ungt, saftigt kød. Løvinderne med skinnende pelse.

Cougar er en satire over Ovids Elskovskunst: hvad ville Ovid have skrevet, hvis han havde været en dansk kvinde lidt over halvtreds på vej gennem Københavns gader en lørdag om natten. Busk skriver seksuel, nærmest beskidt lyrik, der samtidig trækker på klassisk tradition

Der er et ord for os: cougars-
smækre, langlemmede kattedyr
på spring for at fange det udsøgte bytte.
Se, vores pels skinner, når vi kommer ned
ad trapperne for a jage lammene, for at
mæske os i kalve – modige, smukke, slanke
løvinder, Bacchus’ perfekte leoparder,
hvide elektriske pantere. Det siges, at Venus’
vogn bliver trukket af spurve. Det er løgn
Vores gudinde har sluppet et koppel
cougars fri, så vi kan flænge himlen
og stige ned i butikker, på stadions,
kaffebarer, fitnesscentre og byens gader
og sætte kløerne i den saftige ungdom.

Pia Busk debuterede med Grotten og senere udkom Corinna og jeg. Med Busks tredje digtsamling Cougar sætter forfatteren endnu flere ord på den Københavnske underverden og de mennesker der lever deri. Samtidig afsluttes trilogien om relationer, tabu, sex og kærlighed i vores tid. Trilogien består af Grotten (2015), Corinna og jeg (2017) og Cougar (2019).

Titel: Cougar
Forfatter: Pia Busk
ISBN: 9788793658233
Udgivelsesdato: 17/01/19
Omslag: Clara Birgersson
Pressefoto: Sofie Amalie Klougart
Sidetal: 68
Pris: 199,95

______________________________  LANDSKABSDIGTERNES KLUB
ANDERS SØGAARD

En gruppe tjekkiske digtere kaster sig i frihedsrusen, der blev skabt efter Murens Fald ud i et eksperiment: Et kunstnerisk kollektiv, hvor alle grænser – bevidsthedsmæssige, seksuelle, kunstneriske – forsøges nedbrudt.

Da grundlæggeren, Frau Spiegel, anklages af samfundet, tvinges dets medlemmer og følgere til at reflektere over, hvad kollektivet søgte og opnåede i dets korte levetid

Digtsamlingen, Landskabsdigternes Klub, er et forsvarsskrift for Frau Spiegel, soM J. Kadlec i trods beslutter sig at forfatte.

Fra terrassen var der udsigt over markerne og, neden for
dem, byen: Vinden bladrede gennem kornet, dyr og børn
løb omkring i landskabet, trompeter blæste, og i byen
vågnede mænd og kvinder med en sær fornemmelse af
at være blevet udvalgt.

Anders Søgaard, der til daglig er professor i kunstig intelligens ved Københavns Universitet, vender tilbage til dansk litteratur efter 15 år.

Landskabsdigternes Klub handler om, hvad der sker, når vi forsøger at skubbe grænserne for, hvad der er os menneskeligt muligt. I livet. I sproget.

Titel: Landskabsdigternes Klub
Forfatter: Anders Søgaard
ISBN: 9788793658240
Udgivelsesdato: 31/01/19
Omslag: Clara Birgersson
Pressefoto: Lærke Posselt
Sidetal: 70
Pris: 179,95

______________________________ 

 

JEG BRUGER MIN KROP SOM ET MØBEL
VERONIKA KATINKA MARTZEN

Jeg bruger min krop som et møbel er digt-romanen vi alle har ventet på. Episk realisme i tre bind. En fortælling om at finde sig selv og om at huske på at hvis man ikke kan dét, altså finde sig selv, så kan man altid lave sig om til Taylor Swift. En fortælling om at gå i stå og om at gå i stykker. En fortælling, der er lidt et digt, lidt et langdigt, lidt et manuskript, lidt country, lidt hiphop, lidt roman, lidt kammerspil og meget god. 

Om bogen, og hvorfor hun har skrevet den udtaler Veronika Katinka:
”Jeg har skrevet den, fordi den mangler ” 

havet er hævnen
der kommer efter os

havet er hævnen
der trækker sig som fuglespor
langs øjets våde kant
jeg kan ikke huske ord
hvordan kan jeg udføre mit arbejde
hvis jeg ingen ord kan huske 

et hav af sjusk
bunden bliver relevant
og min føde som protest
hvilket eventyr
i træg vægt 

se, nu stiger sæden 

Veronika Katinka Martzen (f. 1994), debuterer med Jeg bruger min krop som et møbel. Hun er uddannet fra Vallekilde Højskole i 2016, men er ellers autodidakt.  

Titel: Jeg bruger min krop som et møbel
Forfatter: Veronika Katinka Martzen
ISBN: 9788793658288
Udgivelsesdato: 07/02/19
Omslag: Thomas Joakim Winther
Pressefoto: Fryd Frydendal
Sidetal: 236
Pris: 249,95 
Forlag: Gladiator

______________________________ 

ASH-SHAHEED [Vidnet]
JAMAL BENDAHMAN

Younes er vokset op i et religiøst hjem i et gudsforladt socialt boligbyggeri på Vestegnen. Han drømmer om at blive forfatter, men er endt som fuldmægtig i Vejdirektoratet, hvor han finjusterer incitamentsstrukturer i større offentlige anlægsprojekter. I fritiden hænger han ud på barer, forelsker sig i snart sagt alle de kvinder han dater og får i øvrigt tiden til at gå med at skrive på en socialrealistisk novellesamling, der skal kompensere for næsten alt i hans liv.

Men pludselig åbner verden sig, da Younes en dag får en åbenbaring, der ændrer hans liv for altid. En følelse af mening, samhørighed med alting og vild eufori breder sig i ham, og snart er det klart, at han ikke kan vende tilbage til sit gamle liv, i hvert fald ikke som det samme menneske.

Jamal Bendahman er født i Marokko i 1986, opvokset i Ishøj og bosat på Nørrebro. Han er den tredjeyngste ud af en søskendeflok på otte, og der hersker tvivl om, hvorvidt han er førstegenerationsindvandrer, andengenerationsindvandrer eller blot efterkommer.

I 2019 udkommer hans debutroman ASH-SHAHEED [Vidnet]. De primære inspirationskilder til ASH-SHAHEED [Vidnet] er Austin Powers, Koranen, Don DeLillo, Luis Bunuel, Lone Aburas, The Twilight Zone, Henrik Bjelke, Anton Newcombe, Rabia al-Adawiyya og Michael Muhammad Knight.

ASH-SHAHEED [Vidnet] er ny dansk immigrantlitteratur, der behandler temaer som rodløshed, eskapisme, rumrejser og sufimysticisme.

Titel: Ash-Shaheed [Vidnet]
Forfatter: Jamal Bendahman
ISBN: 9788793658295
Udgivelsesdato: 28.03.19
Omslag: Thomas Joakim Winther
Sidetal: 283 
Pris: 299,95

______________________________ 

 

NEDRAKKET TIL SKRIFT
HANS OTTO JØRGENSEN

Nedrakket til skrift tager udgangspunkt i inspirationen, der er ikke noget andet at styre efter. Der er ikke noget point of no return. 

Nedrakket til skrift er i sig selv et point of no return. Katastrofen har allerede fundet sted og vi befinder os på den anden side. 

Nedrakket til skrift handler om den elementære ydmygelse og den hån det er at blive skriftliggjort.

Nedrakket til skrift er profetisk og blasfemisk og siger fuck til identiteten. 

Nedrakket til skrift begynder i det øjeblik Ian bliver ramt af et lyn og ophører med at være hel, hans organer – hjerte, lever, lunger, nyrer – tiltager sig eget liv. 

Nedrakket til skrift opererer ikke med sætninger, men med blokke af betydning.

Nedrakket til skrift er work in progress og udfolder sig helt oppe under en himmel af insekternes fordi. 

Nedrakket til skrift er ikke digt og ikke fortælling, ikke poesi og ikke prosa. Det er en bastard, et uvæsen, det grafiske udtryk og teksten holder hinanden til ilden og hvor hver enkelt side eller opslag på én gang er sig selv og transporterer betydning ad tekstens længdeakse. 

Nedrakket til skrift opererer med tekster, der vokser indefra og ud. Der er tale om forskellige former eller bedre måske: rutiner – dvs forskellig slags tekst – som spilles igennem, varieres og fyldes op. 

Nedrakket til skrift består af nummerede stykker som dem der hedder International fluedumping eller Sukker absolutisme eller NH3, der er VRØVL og Souvenierbod-tekster og Lister af forskellig art, der er Tårn-tekster og montager med foto og tekstrøntgenbilleder af mund og ryg og spillekort. 

Nedrakket til skrift muterer og trancenderer. 

De enkelte stykker eller opslag i Nedrakket til skrift er ustabile og på-vej-til-at-blive-til, de knopskyder og tager en ny form, for undervejs at samle sig til et jeg, der ikke kan nøjes med at være ét jeg, men som tager skikkelse snart af den og snart den anden –som f.eks. Indianeren eller Edi eller Ian – og hvordan så også den anden skifter ansigt – som f.eks. Lena Swedberg, Molly, Lucy eller Anastacia. 

Nedrakket til skrift består også af almindelige digte og gemén prosa - det er værd at tage med – som et modstykke til al den opfindsomhed. 

Nedrakket til skrift er syg på grund af en syg verden, en verden der er ved eller forlængst allerede er brændt sammen i forbrug. 

Nedrakket til skrift går lige i flæsket på vanviddet. Den ser ikke andet end det syge. 

Nedrakket til skrift hader det politiske klima, hvor forskellen mellem rig og fattig bliver større og større og hvor nationalistiske floskler står i kø. 

Nedrakket til skrift er en personlig jørgensen’sk sensibilitet, vekslende mellem hidsighed og ømhed, alvor og spas. 

Nedrakket til skrift ender med et himmelsk bryllup mellem Lucy og Ian. 

Nedrakket til skrift er lavet i et samarbejde mellem Hans Otto Jørgensen og grafiker Anders Gerning.

Titel: Nedrakket til skrift 
Forfatter: Hans Otto Jørgensen 
ISBN: 9788793658325 
Udgivelsesdato: 30.04.19 
Omslag: Anders Gerning 
Pressefoto: Lærke Posselt 
Sidetal: 488 
Pris: 329,95

______________________________ AT SE MED EGNE ØJNE - MIT KVINFO
ELISABETH MØLLER JENSEN

Bogen At se med egne øjne er en sprudlende personlig beretning om en af de mere løsslupne feministiske bølger, nemlig begyndelsen af 3. bølge i starten af 1990’erne og de mange unikke projekter med afsæt i KVINFOs bibliotek. Samtidig er bogen et fuldflæsket og velargumenteret angreb på den ideologiske iver, der i disse år rammer overalt i det danske samfund i form af nedskæringer, lukninger og udflytninger. I tilfældet KVINFO udstilles kulturminister Mette Bocks slagtning af institutionens næsten 60-årige virke med vidensindsamling og -formidling punkt for punkt som populistisk symptom på afmontering af velfærdsstaten.

Med 24 års erfaring som direktør for KVINFO har Elisabeth Møller Jensen befundet sig midt i ligestillingsorkanens øje. Det giver bogen ballast og perspektiv, når 50 års dansk ligestillingshistorie beskrives med stor indsigt og humor, og det er pligtstof til den kollektive hukommelse om fx de mange politiske svigt af en solidarisk barselslov.

I bogen samler Møller Jensen også samfundskritisk de tråde, som mange har så svært ved at se i disse år, nemlig dem, hvor køn, kultur, humanisme og velfærdssamfund er uløseligt knyttet til hinanden. Da kritikken af KVINFOs og kvindeorganisationernes svigt af indvandrerkvinderne rasede i 2001, tog KVINFO det skelsættende initiativ til Mentornetværket for indvandrerkvinder, der succesrigt bredte sig langt ud over Danmarks grænser.

Elisabeth Møller Jensen siger selv: “Min bog er skrevet på lige dele engagement og indignation. Jeg er utrolig stolt over de resultater, KVINFO har opnået, og jeg er tilsvarende vred på de politikere, der målrettet gik efter at stække KVINFO. Jeg vil gøre mit til, at sagen om KVINFOs bibliotek aldrig bliver glemt”.

At se med egne øjne dokumenterer og behandler perioden fra Nynne Koch for første gang i 1964 registrerede kvinderelevant litteratur på Det Kgl. Bibliotek over KVINFO som genopfinder af 8. marts, arnested for Årets Pikhoved og vigtige mentorordninger for indvandrerkvinder til efterspillet om KVINFO som politisk kampplads i 2017.

Bogen er rigt illustreret og er støttet af Statens Kunstfond.

Titel: At se med egne øjne – MIT KVINFO
Forfatter: Elisabeth Møller Jensen
ISBN: 9788793658318
Udgivelsesdato: 10.05.19
Omslag: Anders Gerning
Omslagsillustration: Pernille Kløvedal Helweg
Pressefoto: Suste Bonnén
Sidetal: 335
Pris: 329,95