
Susende skæbner og en dramatisk dansk jødisk familiehistorie danner baggrunden for Anita Furus roman om, hvem man egentlig er.
Romanen centrerer sig således på et mere overordnet plan om, hvordan man håndterer fortiden. På den ene side vil man være fri for den og se fremad. Man kan også få fortid nok! På den anden side vil man også gerne kunne huske noget, føle sig forbundet med det, man kom fra. Deraf romanens titel - 'Jeg er en, der kan sige sådan!'. Den henviser såmænd bare til, at hun kan genkende sin søsters knyster på fødderne eller se sig selv i sin bror som en natteravn. »Jeg vil gerne ligne mine søskende«, som hun siger i den forbindelse. Med andre ord, have en tråd tilbage til fortiden.

"[...] En budskabsrig og klog lille roman." - Weekendavisen
★★★★★ - Kristeligt Dagblad
★★★★★ - Nordjyske Stiftstidende
♥♥♥♥ - Politiken
★★★★ - Jyllands-Posten
Info: I 2018 modtog Anita Furu Bogforums Debutantpris for Mit halve liv – en stærk og rørende roman om den jødiske flygtningepige Ruth, der som 6-årig bliver adopteret fra Rusland til Danmark. Jeg er en, der kan sige sådan! er Anita Furus selvstændige opfølger. Ruth er blevet 73 år, og hendes handlekraftige datter Inge presser på for, at Ruth tager kontakt til de søskende, hun blev skilt fra som lille. Ruth og Inge tager til England og møder Ruths storesøster og storebror, der også blev bortadopteret, men Ruth kæmper med modstridende følelser. Hendes søskende har detaljerede minder om barndommen i Rusland. Selv husker hun næsten ingenting.
Køb bogen i Gladiators webshop!