Den jyske forfatterskole

 Den jyske forfatterskole 

Det skrivende menneske - lyrik, prosa og dramatik

Næste hold starter tirsdag d. 6. februar 2024.

Ansøgning: Send 2-3 siders tekst og en kort beskrivelse af dig selv til gladiatorskolen@forlagetgladiator.dk. Bemærk: vi har løbende optag, så alle ansøgninger bliver løbende vurderet og der er et begrænset antal pladser. Endelig ansøgningsfrist er søndag d. 28. januar 2024.

Pris: 9.995

Undervisningen finder sted i Århus.

Undervisningen løber over tre måneder (i alt 40 timer). Der er undervisning en dag om ugen i 8 uger (tirsdag) fra kl. 16.00- 20.00. Efter en skrivepause afsluttes forløbet med et heldagsseminar og en oplæsningsaften d. 2. april 2024

Datoerne er disse:

Februar: 6, 20, 27
Marts: 5, 12, 19, 26
April: afgangsseminar og oplæsningsaften d. 2. april

På kurset fokuserer vi på forskellige genrer inden for skriftpraksis.

Vi tror på, at det at betragte sig selv som et skrivende menneske, der tør orientere sig mod flere skriftgenrer, kan bidrage til en friere praksis, hvor værktøjerne inden for de forskellige genrer kan bidrage positivt og inspirere hinanden, så man som forfatter kan skabe tekst med mange facetter. Vi vil undervise i både lyrikken, prosaen og dramatikken og vi møder jer i jeres skrift, hvor I nu er. Forløbet bliver skræddersyet til både den enkelte elev og holdet som et hele. Undervisningen er bygget op omkring tekstlæsning og respons - vi prioriterer at skabe et trygt responsrum, hvor der er plads til alle. Det kan være sårbart at dele sin tekst med nogen for første gang, og derfor vægter vi den omsorgsfulde respons højt, og fokuserer på at skabe et fællessprog for hvordan man læser tekst og giver og modtager feedback. 

Undervisningen består dels af læsning af elevernes egne tekster, dels af læsning af såkaldt eksemplariske tekster – tekster som er færdige, som har fundet en form, som vi kan genkende og lade os inspirere af. Desuden vil en del af gæstelærerne fortælle om deres egne værker og egen kunstneriske praksis.

Undervisningen er ledet af forfatteren Jonas Rolsted - som er den faste underviser gennem forløbet, og dertil inviteres udvalgte gæstelærere, som f.eks. Josefine Klougart, Jakob Sandvad, Joakim Vilandt, Emilie Parsbæk Skibdal, Jamal Bendahman m.fl. 

Elever fra tidligere kurser siger:

“Jeg har været virkelig glad for at gå på dette hold og det har givet virkelig meget til mine skrivefærdigheder. Jeg har især været glad for at vi har været et mindre hold, fordi at så har man fået lidt mere tid til den enkelte, og jeg synes at kemien på holdet har været god. 

Skriveøvelserne og gæsteforfatter har fungeret virkelig godt. Og heldagsseminaret var fantastisk.

Helt overordnet har jeg været virkelig glad for det, og fundet det meget brugbart.”

“Jeg har været ovenud tilfreds, glad og taknemmelig for det forløb jeg har gået på. 

Det har har først og fremmest været meget lærerigt. Helt generelt har jeg lært meget om litteratur, både det at læse og skrive, men også at tale om det. 

Mere specifikt har jeg fået håndgribelige greb, som har forbedret min skrivepraksis markant - samtidig med, at jeg har fået hjælp til at finde den genre som jeg skriver bedst i, og bedst kan lide at skrive i. Ydermere har det været rigtig rart at være i undervisernes selskab. Man mærker tydligt deres dygtighed, velvillighed, motivation og næstekærlighed - det har virkelig været en fornøjelse. En meget stor anbefaling herfra!”

Forløb i 2022

  • 25. oktober - 6. december

Forløb i 2023

  • 22. august - 4. november

 

 

Debutanter fra Gladiators forfatterskoler

Louise Voller, Mette Zingenberg, Nis-Christian Bredholdt, Hans Hedegaard Andersen, Tine Høeg, Ida Graunbøl, Rakel Haslund-Gjerrild, Karen Bergholdt, Sara Roepstorff, Luca Talamona, Susan Simonsen, Selma Rosenfeldt-Olsen, Johanne Kirstine Fall, Camilla Hjørnholm Olsen, Shosha Raymond, Anita Furu, Ann Linn Palm Hansen, Helena Thau, Jesper Gaarskjær, Silja Henderson, Jamal Bendahman, Anne Zenon, Eva Aagaard, Kristiane Hauer, Dennis Glintborg, Sigridur Larsen, Emilie Parsbæk Skibdal, Cecilie Bødker, Mette Høppner Jakobsen, Jacob Grønlykke, Glenn Bech, Marie Ulrich Østergaard og Mia Dall.

Smitte gennem hud og luftveje
Emilie Parsbæk Skibdal
259,95 kr
Der er altid nogen at befri
Johanne Kirstine Fall
209,95 kr
Relikvie
Julie Mendel
139,95 kr
Ash-Shaheed [Vidnet]
Jamal Bendahman
259,95 kr
Frank
Mia Dall
159,95 kr