Gladiatorskolen

Gladiatorskolen er en professionel forfatteruddannelse. Gladiatorskolen er for dig, som gerne vil arbejde seriøst med at skrive, tegne og lave radio.

Du har noget på hjerte, noget at vise verden – vi har faglighed og dygtige lærere, som har arbejdet professionelt inden for alle genrer og kender og forstår din situation: Hvordan man får materialet til at hænge sammen.

I undervisningen praktiserer vi det, vi kalder fælles-læsning. Vi sidder hele holdet samlet med den samme tekst foran os. Forfatteren, som er den eneste, der kender teksten eller værket på forhånd, læser højt eller præsenterer, hvorefter alle på lige fod byder ind på de forskellige aspekter af formel og indholdsmæssig karakter, som teksten/værket berører. For det er vigtigt at blive god til at læse – mindst lige så vigtigt som det er, at være god til at skrive. Af den grund at man som forfatter er sin egen første læser. Vi forsøger ved fælles hjælp at etablere en forståelse af teksten, som er større og dybere, end hvad vi enkeltvis kan præstere.

Det vil sige: Vi arbejder ikke med en énvejskommunikation, som siger: Vi ved bedst, men vi tror, at vi gennem en dialogisk proces, som handler om at læse og samtale, kan gøre dig bedre til at læse og skrive og udtrykke det, du vil præcist.

Gladiatorskolen er vital for forlaget Gladiators identitet og udgør som sådan en vigtig del af vores praksis udi litterær aktivisme. Vi er et politisk foretagende med en mission, som handler om god litteratur og kunst.

Vi tror, det at læse god litteratur:

– er essentielt for det gode samfund

– udvikler os som mennesker

– gør os indfølte og bevægelige

– får os til handle i overensstemmelse med os selv og til fælles bedste

Gladiator er ikke kun et forlag, der udgiver bøger, vi er også en skole og et blad og insisterer på at være aktivt tilstede i hele kredsløbet fra manuskriptets tilblivelse til læsning af bogen og den efterfølgende samtale og refleksion.

Tidligere elever på Gladiators forfatterskole, som er debuteret for nylig:

Mette Zingenberg, Nis-Christian Bredholdt, Hans Hedegaard Andersen, Tine Høeg, Ida Graunbøl, Rakel Gjerrild, Karen Bergholt, Sara Roepstorff, Mikael Josephsen, Luca Talamona, Susan Simonsen, Selma Rosenfeldt-Olsen, og snart debuterer Julie Mendel, Sosha Raymond og Johanne Kirstine Fall.