Gladiators forfatterskole i København
Gladiatorskolen handler om at læse og skrive og om at formulere en retning for hver enkelt elevs skrivepraksis.
Forløb i efteråret 2025
Efterårshold 1 (E1): 25. august - 25. oktober 2025 (ansøgningsfrist 21. august 2025)
Datoerne for E1 (mandage) er:
- august: 25.
- september: 1., 8., 15., 22., 29.
- oktober: 6. + afsluttende seminar og oplæsning lørdag d. 25. oktober
Efterårshold 2 (E2): 221. oktober - 7. december 2025 (ansøgningsfrist 17. oktober 2025)
Datoerne for E2 (tirsdage) er:
- oktober: 21., 28.
- november: 4., 11., 18., 25.
- december: 2. + afsluttende seminar og oplæsning søndag d. 7. december
Ansøgning: Send 2-3 siders tekst og en kort beskrivelse af dig selv til gladiatorskolen@forlagetgladiator.dk. BEMÆRK: vi fylder løbende holdet op, så send din ansøgning så snart, du er klar - og selvfølgelig inden ansøgningsfristen.
- Pris: 11.000 DKK
- Undervisningen finder sted på forlaget, Sturlasgade 14 A, 1. sal, 2300 København S med fysisk fremmøde. Der er mulighed for, at nogle få elever deltager online via Zoom, hvis behovet er der.
-
Undervisningen løber over cirka tre måneder (i alt 38 timer). Der er undervisning en dag om ugen (mandag eller tirsdag) over 7 gange fra kl. 16.00- 20.00. Herefter afsluttes forløbet med et heldagsseminar og en oplæsningsaften (lørdag kl. 10-20).
Tekstlæsning
Undervisningen består dels af læsning af elevernes egne tekster, dels af læsning af såkaldt eksemplariske tekster – tekster som er færdige, som har fundet en form, som vi kan genkende og lade os inspirere af.
Tekstlæsningen består af lærerstyrede diskussioner og samtaler på holdet om den enkelte tekst. Det er vigtigt at få kritik, at opdage, at det man troede, man havde havde skrevet måske ikke er det, der faktisk står i teksten, at teksten skal ville sin læser noget. Men det er ligeså vigtigt at deltage aktivt i læsningen af andres tekster, her udvikler man evnen til at læse og dermed til at læse sig selv.
Vi kommer til at tale om genre, handling, stoforganisering, fortællesynsvinkel, billeddannelse, ordvalg og rytme – for prosaens vedkommende i den enkelte sætning, og for digtet i verslinjen. Vi kommer til at se på, om skriften hvirvler nyt stof op og indoptager det, eller om den i stedet skærer stof væk. Udfoldes teksten som plamager inde fra sætningen, eller skrives der til i form af tilføjende sætninger? Vi kommer til at tale om, hvor de enkelte tekster er på vej hen, leder de stadig efter en form, har de karakter af novelle, essay, digt, optegnelse, fragment, og kan man tænke teksten i et længere forløb, som på sigt kunne blive til roman, novellesamling, digtsamling etc. og hvad skal der arbejdes med, for at det kan lykkes.
Undervisere
Undervisningen vil blive varetaget af Gladiatorskolens undervisere. Du kan møde forfatterne Hannah Kazmi Høxbro, Lars Frost, Jonas Rolsted, Mette Zingenberg, Sølve Nedergaard Lauritsen, Nanna Færgemann og Luca Talamona. Forløbet ledes af forfatter og redaktør Hans Otto Jørgensen og forlagsdirektør Jakob Sandvad.
Forårshold 2 (F2) 2025:
- Marts: 31.
- April: 7., 14., 28.
- Maj: 5., 12., 19. og afsluttende seminar og oplæsning lørdag d. 31. maj