Pressen skriver: Om Gladiatorskolen

POLITIKEN: VELKOMMEN PÅ DET LITTERÆRE TÆSKEHOLD

“Denne aften har hun en god fornemmelse omkring sin tekst. Mange ting fungerer, føler hun. Det er ikke som sidst, hvor ’Anholt’ blev pillet fuldstændig fra hinanden, og hun cyklede hjem med følelsen af, at det aldrig ville gå.

Underviser Jakob Sandvad retter sig lidt op i stolen og begynder at beskrive, hvad han netop har hørt oplæst.

»Det er én, der fortæller retrospektivt om den her Alsace-tur og indlejrer det første møde med vin som barn. Fortælleren er ældre end teenageårene, vidner sproget om. Det kan vi godt blive enige om, ikke?«.

Folk omkring bordet nikker, og gennem den næste time kredser flokken rundt om teksten i mindre og mindre cirkler, slår ned på fortællepositioner, på sætninger, på de enkelte ord.”

Læs hele artiklen her.

BERLINGSKE: FORLAG ÅBNER FORFATTERSKOLE

“Gladiator er det første forlag herhjemme, der vil drive forfatterskole, men i udlandet er der flere eksempler. Det norske forlag Aschehoug har i ti år haft sin egen forfatterskole, og også det store britiske forlag Faber and Faber har én. Den norske pendant er langt mere omfattende end Gladiators model. Her kører undervisningen over et helt år med undervisning én gang om ugen plus nogle weekendkurser. Men også her er det, ud over nogle gæsteforlæsere, forlagets egne forfattere, der underviser.”

Læs hele artiklen her.