Gladiatorskolen FAQ - ofte stillede spørgsmål

 

Ansøgning:

 

  • Hvad skal jeg vedlægge min ansøgning?

Som udgangspunkt ca. 2-3 siders tekst og en kort beskrivelse af dig selv og dit projekt. Søger du en lang uddannelse (1 år) skal du vedlægge ca. 10 sider tekst. Søger du en af vores skoler i udlandet, så husk at anføre startdato på det hold, du kunne tænke dig at gå på. Du sender din ansøgning på: gladiatorskolen@forlagetgladiator.dk

  • Skal man skrive på en bestemt måde for at blive optaget? (Kan man både skrive prosa og poesi og essayistik, hybrider, mm.?)

Der er ingen krav om at skrive på nogen bestemt måde, ej heller dyrke bestemte genrer eller strømninger for at blive optaget på Gladiatorskolerne. Vi rummer og arbejder med alle slags skønlitterær tekst.

  • Hvornår får jeg svar på min ansøgning?

Du kan forvente svar senest 2 uger efter vi har modtaget din ansøgning. Der kan dog i spidsperioder godt gå længere tid, dette bliver man selvfølgelig informeret om

  • Er man SU-berettiget under uddannelserne? 

Man er ikke SU-berettiget ved at gå på Gladiatorskolen.

  • Er der muligt at dele betalingen op i rater?

Det er muligt at dele betalingen op i rater, dog kun efter individuel aftale.  

 

Undervisning:

  • Hvor mange elever er der på holdene?

Elevantallet varierer alt efter skolerne, men til eksempel er der på de korte uddannelser (3 måneder) og de lange uddannelser (1 år) gennemsnitligt 14 elever pr. hold.

  • Hvad er gennemsnitsalderen på holdene?

Det er svært helt at sige, da dette ændrer sig løbende pr. holdstart, men et godt bud kunne være imellem 20-35 år – men vi har elever i alle aldre på de fleste hold. Skriv evt. til gladiatorskolen@forlagetgladiator.dk og hør nærmere ved det individuelle hold.

  • Hvor mange gæstelærere er der pr. hold?

Antallet af gæstelærere varierer fra skole til skole, men gennemsnitligt fire gæstelærere pr. forløb.

 

  • Er gæstelærerne fastlagte på forhånd? 

Gæstelærerne er typisk fastlagte på forhånd, dog skal der tages hensyn til at der kan være aflysninger fra gæstelærernes side og vi må finde passende erstatning. Se evt. listen over gæstelærere for at danne dig et indtryk af niveau.

 

  • Er der et læsepensum på skolerne?

Dette varierer fra skole til skole og alt efter hvem der styrer undervisningen og dermed deres individuelle undervisningsstil. Men som udgangspunkt nej.

 

  • Vil der være skriveøvelser i løbet af et forløb?

Det er primært er elevernes egne medbragte tekster man gennemgår på holdene, derfor er der som sådan ikke ”klassiske” skriveøvelser – og ej heller skal der forventes lektier.

 

  • Hvordan forløber et heldagsseminar?

Dette varierer fra skole til skole, men et heldagsseminar forløber typisk fra om formiddagen til om aftenen, der kan f.eks. være værkgennemgange, skriveøvelser, gæstelærer-oplæg osv.

 

  • Kan jeg både vælge at være på Gladiatorskolen fysisk eller over Zoom? Og hvordan er erfaringerne med Zoom-undervisning?

Der er  ofte mulighed for at følge undervisningen over Zoom, hvis man har behov for det. I perioder med Covid19-nedlukning har vi undervist online.

 

  • Hvilken forskel er der i tekstmængden fra etårsskolen til tre-måneders skolen?

Der er større tekstmængder på etårsskolen end på tre-måneders skolen. Derfor læser mange på etårsskolen ofte elevernes tekster på forhånd frem for at læse dem til selve undervisningen.  

 

  • Må jeg gerne have flere forskellige skønlitterære tekster med til undervisningen, eller skal det være fra samme projekt?

Du må godt have flere forskellige skønlitterære tekster med til undervisningen, og det behøver ikke at være fra samme projekt. Dette kan variere på etårsskolen, hvor nogle fokuserer på et projekt i løbet af året, mens andre skifter projekt i løbet af forløbet og prøver forskellige tekster af.

 

Efter Gladiatorskolen:

 

  • Udgiver forlaget min bog / tekst efter uddannelsen?

Nej, Gladiatorskolen garanterer ikke udgivelse på Forlaget Gladiator efter uddannelsen, uanset uddannelsens længde og forløb.

 

  • Hvor mange er debuteret efter de har gået på Gladiatorskolen?

Se oversigten på Forlaget Gladiators hjemmeside – under punktet ”Debutanter fra Gladiators forfatterskoler”. Du kan også se udgivelser af de elever, som efterfølgende er debuteret på Gladiator her.

  • Findes der elevlæsegrupper eller andet litterært forum for tidligere og nuværende elever?

Vi ser fra tid til anden, at eleverne på de individuelle hold skaber egne læse- og skrivefællesskaber, hvilket vi også opfordrer til. Sideløbende har vi siden 2018 haft Circus Maximus - forum for gamle og nuværende elever på skolerne, hvor man har tekstlæsning med hinanden

 

Andet praktisk

  • Kan man have et arbejde ved siden af uddannelsen?

Da uddannelserne ikke er fuldtid og der både er dags- og aftenhold, kan man fint have et arbejde ved siden af.

  • Kan man parkere ved Gladiatorskolen i KBH?

Området omkring Gladiatorskolen i København (Sturlasgade) ligger på grænsen mellem blå zone og tidsbegrænset á 3 timer. Du kan orientere dig her: https://www.kk.dk/parkeringszoner. Parkeringsvagterne er særdeles flittige i området.