Shosha Raymond fortæller om sin debutroman, Stillezone

Foto: Mads Holm

D. 17. maj udkommer Shosha Raymonds stilfærdige og samtidig voldsomme
debutroman Stillezone. En roman om at være barn og jøde og kvinde, om sex og barndom og grøntsager. Shosha fortæller om romanen:

”Romanen handler om en familie. Mor, far og to piger. Vi følger primært Lila, der er i midten af 20’erne, mens hun bor på et landbrugskollektiv og arbejder med at plante, så og høste. Hun tænker på sin barndom og ungdom. På sin farfar og oldemors oplevelser under Anden Verdenskrig. Gennem erindringsglimt får vi indblik i nogle af de dynamikker, der opstår i en familie, relationen mellem forældre og børn, mellem mor og datter, far og datter, og søstre. Lila genoplever barndommen og alle sanserne og sensitiviteten der fulgte med den. Hun har fundet en sammenhæng mellem seksualitet og ensomhed. Forsøger at tage sin egen historie og krop fra sine forældre og skabe sig selv uafhængigt af dem. ”
”For mig handler bogen blandt andet om ensomhed. Om at finde ud af at man er alene i sit eget hoved og at redefinere de narrativer vi overtager fra vores forældre. At ensomhed ikke er et permanent stadie, men noget man falder ind og ud af. At ensomhed også er smukt, og det sted, hvor man kan udforske sig selv.”
”Gennem især onani kommer Lila i kontakt med sit indre liv. Da hun flytter på landbrugskollektivet skal hun ikke kæmpe for at få følelsesmæssigt plads, som hun har skullet i sin familie. I landbrugskollektivet føler hun sig fri og det er først her, når hun ikke tvinges ind i sit indre at hun kan udforske sig selv. Onani er kropsliggørelsen af hendes frihed.”