GIV ET ABONNEMENT I (JULE)GAVE
Månedens bog i april 2017
★★★★★
"Jalousi [er] endnu et eksempel på noget vi godt vidste: At den unge Skyggebjerg er én af de mest intenst velskrivende prosaister, vi lige nu har i dansk litteratur. Yes".
- Berlingske
★★★★★
"Det er gennemført og velskrevet, og Jalousi kunne meget vel blive Skyggebjergs gennembrud i den bredere offentlighed"
- Kristeligt Dagblad
“Jalousi er en gribende lille roman, hurtigt læst, skrevet med megen humor, men også tragisk; en skræmmende og perfekt afstemt bog.”
- Information
Månedens bog i maj 2017
Ida Marie Hede: Bedårende
"Det poetiske kammerspil Bedårende sprudler af humor og stof til eftertanke, når biologiske begreber omdannes til fantasifuld prosa."
- Politiken
★★★★★
"[...] usædvanlig og over lange træk fascinerende læsning".
- Berlingske Tidende
“Ida Marie Hede skriver om livet og dødens trivialiteter med en hvirvlende og perlende og helt skamløs brillans, som læseren bare ikke kan få nok af.“
- Weekendavisen
Månedens bog i juni 2017
"Den arbejdende kvinde og hendes arbejdes generelle underkendelse er i det hele taget en gennemgående figur hos Bregendahl [...] Det er ikke moralistisk, men rå, rå opbyggelighed. Ingen tvivl om, at Marie Bregendahl litterært er et mindst ligeså interessant bekendtskab som den mere kanoniserede egnsfælle Jeppe Aakjær, som hun selv forsørgede som sin mand i en årrække."
- Politiken
"[...] jeg [har] svært ved ikke at gribes af den menneskelighed, der banker distant kødeligt i kvinderne, i romanpersonerne, Fritzi og Margarete, 'ungdommen' slet og ret, når de skræller kartofler, griner eller mosler rundt i sneen med en hest og 100 ideer til, hvad man skal foretage sig ved flodbredden engang"
- Politiken
- Modspor
"Der er altid nogen at befri minder mig om en af de bedste bøger, jeg nogensinde har læst: Tove Ditlevsens selvbiografiske narkomani-roman, Gift.(...)"
- Weekendavisen
"Det er stærk, forfærdelig læsning, der heldigvis er så velskrevet, at man ikke har lyst til at lægge bogen fra sig, selvom man bliver dårlig."
- Nordjyske Stiftstidende
"Falls velskrevne roman giver os en nøgtern indlevelse i den anorektiske logik med plads til både den stille gråd, den lille latter og den analytiske eftertanke."
- Politiken
Joakim Vilandt: Cassandra
- Weekendavisen
- Information
"»Ivan Blank« er en bog, man skal læse koncentreret for at holde styr på tid, sted og kvinder. Men den er hele koncentrationen værd, for det er en vanvittig skæg og indsigtsfuld fortælling om identitet, kærlighed og om livets mening."
- Sjællandske Slagelse
"Ivan Blank er en yderst fascinerende og fængende roman, og er generelt velskrevet i en sproglig stil, som i sin hverdagsagtige jargon kan sammenlignes med Jakob Ejersbo og Jan Sonnergaard."
- Kulturmagasinet Finespind
"Sajin skriver virkelig godt. Ivan Blank handler også om at være en brik i et system, i et underligt land, om ikke at være en del af nogen tradition eller noget folk, om at være, ja, blank."
- Politiken
Om at være en fremmed.
Om at leve livet med ar på sjælen.
En vigtig roman om en jødisk
kvindeskæbne i det 20. århundrede."
- Kirsten Thorup
"Det smertelige savn drejer hele romanen sig om, og der sættes kun langsomt og delvist navn på det savnede. Det er så ømtåleligt og så traumatisk, at det knap kan siges. Og det kan kun med besvær fortælles, som det bliver her: som et liv i stumper og stykker."
- Kristeligt Dagblad
"Det er en meget lavmælt, overbevisende fortælling om en svær kvindeskæbne, bogen giver os. Ruth længes efter noget, hun ikke rigtigt ved, hvad er, men hun fornemmer, at nogen har forhindret hende i at komme i kontakt med sine russiske søskende og med sin russiske fortid, som hun i drømme glimtvis husker. Hendes reaktion er en blanding af sorg, vrede og aggressivitet, en reaktion, hvis udfald mod familie og venner vel skyldes en følelse af magt - alt skildret med stor psykologisk indsigt"
- Fyens Stiftstidende
Romanens hovedperson kender vi fra Inge Pedersens to seneste romaner Og halsen af en svane og Til Amerika. Nu er hun 19 år, nysgerrig og oplevelsessyg. Der skal ske noget. Hun er sværmerisk, tvivler på egne evner, men er også kompromisløs og konsekvent. Og det er netop i denne omskiftelighed, i hovedpersonens mange facetter, at Vejen gennem luften konstant overrasker. Man ved aldrig, hvad der kommer til at ske.