Julie Mendel om Relikvie: 'Det drejer sig om at finde levemåder, som går imod ensomheden'

Politikens Sebastian Wittrock har interviewet Julie Mendel om hendes debut RELIKVIE. Læs her et uddrag af interviewet:

Hvordan vil du beskrive din bog?

»Den består både af nogle breve, nogle digte og noget prosa, så den har ikke en egentlig genrebetegnelse hæftet på sig. Den beskæftiger sig meget med den ensomhed, jeg selv har oplevet i en periode på omkring fem år«.

»Det har især drejet om at finde nogle muligheder eller måder at leve på, som går imod ensomheden. At få nogle fællesskaber til at opstå, uden at et møde nødvendigvis behøver at finde sted. At bruge sproget så langt det rækker og tro på sproget som en form for frelse«.

Hvorfor har du skrevet den?

»Der har hele tiden været det håb, at hvis der sidder andre, som føler sig isoleret eller bare smadret, at de vil kunne finde en trøst i bogen. Jeg håber eksempelvis at gøre opmærksom på, hvilke små oprør man kan gøre, hvis man leder efter nye begyndelser. Det er i hvert fald ikke meningen, at folk skal efterlades med en følelse af magtesløshed.

Men det er ikke, fordi jeg skal sidde som forfatter og fortælle de sorgfulde, hvorfor de er sorgfulde, og hvordan en helbredelse så skal se ud. Det står ligesom åbent«.

Hvem eller hvad har inspireret dig?

»Der er rigtig mange film, som har inspireret mig. Især dokumentaren ’Sans soleil’ af franske Chris Marker, som man måske ligesom min bog kunne kalde en håbløs bøn imod tabet. Og så John Cassavetes ’A Woman Under the Influence’ og dens hovedperson Mabel. Jeg ved ikke, om du har set den?«.

Nej, desværre ...

»Så skal du gøre det! Den er vildt god. Det er en film, som har lært mig rigtig meget om, hvordan man kan skrive om sin kærlighed. Kafkas breve har også inspireret mig meget«.

Læs også: ♥♥♥♥♥ - Politiken anmelder Julie Mendels RELIKVIE

Du kan købe bogen her, eller du kan tilmelde dig Gladiator abonnement for 169kr/md, modtage en ny bog hver måned og få 30 % rabat på denne samt alle forlagets øvrige bøger.