♥♥♥♥♥ - Politiken anmelder Julie Mendels RELIKVIE

Politiken bragte i weekendens avis en lang og flot anmeldelse af Julie Mendels RELIKVIE, hvor anmelder Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen blandt andet skriver:

"Julie Mendels debut bekræfter med sine lysende sætninger, at det at skrive fra det smadrede og håbløse ikke bare kan have en vild intensitet og stor styrke, men være selve det håbefulde."

"Der er ligefrem noget næsten usamlet ved ’Relikvie’. Den er ikke formløs: Dens små prosastykker er nærmest ceremonielt indrammet af et indledende og nogle afsluttende linjebrudte digte. En række breve til selvmyrdede Kurt Cobain binder den også sammen. Det er bare hverken den eventuelle udvikling eller denne sammenhæng, der er det interessante ved bogen. Det interessante er nærmere, hvordan hver enkelt sætning står og skinner, lidt ligesom hos forlagskollega Andreas Pedersen, der debuterede med ’Fryden’ sidste år. Og så er det interessante, hvordan den ensomhed, Mendel skriver om, er forbundet med et nærmest umuligt håb. Et paradoksalt illusionsløst håb, som ikke rigtig afbøder ensomheden, men nærmere prøver at omfavne den som en åbenhed."

"(...)Mendels ukunstlede, ivrige sætninger føles selv lysende. Deres opstemte sårbarhed føles lysende. Erfaringerne (med angsten f.eks.) og tankerne (om ensomhed og fællesskab f.eks.), som der tales om, og tonen, der tales i, føles især nært beslægtet med Lea Løppenthins. Men omfattes også af en anden, næsten højtidelig ro, som er Mendels egen. Relikviet er den rest, der ikke efterlades, men bæres med videre, ind i fremtiden. Der, i fremtiden, må Julie Mendel gerne skrive mange flere bøger. Det vil jeg i hvert fald håbe på."

Anmeldelsen blev bragt i Politikken d. 4. november. I samme avisudgave kan der også findes et interview med Mendel, hvor forfatteren fortæller om blandt andet bogens tematikker, inspirationskilder etc.

Læs et uddrag af interviewet: Julie Mendel om Relikvie: 'Det drejer sig om at finde levemåder, som går imod ensomheden'

Du kan købe bogen her, eller du kan tilmelde dig Gladiator abonnement for 169kr/md, modtage en ny bog hver måned og få 30 % rabat på denne samt alle forlagets øvrige bøger.