1,7 tipping point-playlisten

1.7 tipping point Playlister Silja Henderson

Da Silja E.K. Henderson skrev sin kommende debut '1,7 tipping point' lod hun sine øre lytte til noget helt særligt musik - Stemning og følelser er nemlig noget, der sætter skrivefingrene igang og som også er blevet en del af det færdige værk!

Lyt til Siljas playliste og læs, hvad hun selv siger om musikstykkerne:

 

The Sound of Silence – Simon & Garfunkel (1964).
https://www.youtube.com/watch?v=4zLfCnGVeL4
Teksten til The Sound of Silence indleder bogen i del et og afslutter den også i del tre. Jeg hørte nummeret meget mens jeg skrev på bogen og på en eller anden måde passede teksten fantastisk til den afventende, apatiske tilstand, som spøgelsesfiguren også repræsenterer i værket.

Numbers - Daughter (2015).
https://youtu.be/z-fD3PIRSO8
Forsanger Elena Tonra synger ”I feel numb in this kingdom”. Senere fandt jeg Tonras beskrivelse af sangen i et interview: ”The song describes a lack of emotional connection towards other people – how it feels to not feel anything at all”.

Skeleton tree – Nick Cave and the bad seeds (2016).
https://youtu.be/BAMZYpZi_M4
Nick Cave har udtalt om sangskrivningen på sit album Skeleton Tree: ”Time and space all seem to be rushing and colliding into a kind of big bang of despair”. Den sætning kan noget af det samme som bogens indledende citat af Johannes V. Jensen: ”I en støvet, fejende Festsal raver alle tavse mod væggene”. Begge citater rammer for mig lige ind i den følelse af, at vi står på randen af et menneskeligt og økologisk sammenbrud.

Stop your tears - Aldous Harding (2014)
https://youtu.be/B3Wds4gDGRc
Jeg havde flere oplevelser af synkronicitet, mens jeg skrev bogen. En af dem fik jeg da jeg sad og copy-pastede et stykke ind i manuskriptet, fra en artikel om flygtninge, på vej gennem Makedonien. Artiklen beskrev bl.a. hvordan en lille pige blev båret sovende over en flod. Mens jeg sad og arbejdede med det hørte jeg ”Stop your tears” hvor Harding sang: ”I am at the river with baby. Her father enters with a leap. Hold her head above the water. She is pale against the stream”. Det måtte jeg have med.

From the air – Laurie Anderson (1982)
https://youtu.be/k1fhRtrC2Cw
Sangen er ikke nævnt i bogen, jeg opdagede den desværre først efter jeg havde skrevet den. Men jeg får alligevel lyst til at nævne den her, fordi det er en fremragende kommentar til vores tid og til bogens tone: ”Put your hands over your eyes. Jump out of the plane. This is the time and this is the record of the time. There is no pilot. You are not alone. Standby.”

 

'1,7 tipping point' udkommer 22. marts og er altså lige på trapperne!
Forudbestil bogen allerede nu, og ha' den i hænderne på udgivelsesdagen

 Ældre opslag Nyere opslag