★ ★ ★ ★ ★ "Alt i alt provokerede den her bog mig på en måde, der gør det vanskeligt for mig ikke at anerkende dens kvaliteter" - Bogtanken.dk

En provokation for provokationens skyld? Hvor langt kan man gå før det er for meget? 

★ ★ ★ ★ ★ giver bogblogger Ida Barkholt, Jakob Skyggebjergs 'Inderkredsen' på sin egen blog Bogtanken.dk. Du kan læse et uddrag af anmeldelsen her. 

"Skyggebjerg flirter i karakteristisk stil med grænserne. Men uanset hvor forarget man end måtte blive, så er det svært ikke at blive draget og fascineret. Måske vil vi det grænseoverskridende meget mere end vi tror? Måske er det en del af romanens pointe?" (...) 

"Når man læser Jacob Skyggebjergs ”Inderkredsen” kan man måske kun være glad for, at en vis Lars Bukdahl flere gange har slået fast, at bogbloggere absolut ikke kan sammenlignes med anmeldere. Anmeldere, kritikere og litterater får i hvert fald en over nakken i ”Inderkredsen”, der som titlen antyder er en roman, der ikke har meget til overs for litteraturkritikernes lukkede kredse, der tilsyneladende selv synes at have patent på en mening om litteraturen." (...) 

"Skyggebjerg er ekstremt provokerende i sin fuldstændig kompromisløse kritik af det litterære parnas og det moderne menneskes behov for social bekræftelse og selviscenesættelse. Men Skyggebjerg tvinger også sine læser til at undres og udfordres. Først og fremmest er et gennemgående spørgsmål, man som læser må stille sig nok dette “Er det her ok? er det over grænsen?”"

Læs resten af anmeldelsen her


Patrick Sørensen Falk har al mulig grund til at være glad: han har for nylig forsvaret sin ph.d. i litteraturvidenskab, og nu står han på tærsklen til at blive optaget i den magtfulde kritiker Tudses inderkreds. Et selskab af herrer, om hvilket det siges at deres samlede indflydelse er umålelig:

Litteraturhistorien skrives ikke af forfattere; den skrives af os - som Tudse snart skal formulere det for ham. Patrick går en tid med storhed i møde.

Men der er altid en slange i paradis…

Køb 'Inderkredsen' her. Pris: 300,- kr eller 210,- kr for medlemmer af Gladiator Abonnement