"Alt tænkeligt samler sig i denne bog" - ♥♥♥♥♥ til NEDRAKKET TIL SKRIFT

Foto: Lærke Posselt


Benedicte Gui De Thurah Huang fra Politiken giver ♥♥♥♥♥ til Hans Otto Jørgensens Nedrakket til skrift. Læs et uddrag af anmeldelsen her.

"Det er jo underligt at betegne en nulevende forfatter som en legende, men i mit univers står der et mytisk skær om Hans Otto Jørgensen.

Hans særegne og uhåndterlige debut, ' Tårnet' fra 1989, hans bondeopvækst i Vile i Salling nord for Skive og hans landbrugsuddannelse, hans umiskendelige sætningsstruktur og hans prosas pløjende og suggestive gentagelser er alt sammen bestanddele af myten og legenden Hans Otto Jørgensen. Trods legendens forjættende skær er ' Nedrakket til skrift' alligevel mit første egentlige møde med forfatterskabet, og sikken et møde: Alt tænkeligt samler sig i denne bog.

Med alt fra kryptiske skemaer til erindringstekster, portrætter, poesi, fotografi-er af memorabilia i syltetøjsglas (et rustent bæltespænde, frøkapslen fra en valmue, sten og døde sommerfugle etc.), sætninger, der lægger sig som sorte bånd på kryds og tværs af bogens opslag, tekstbrokker og karakterer som JimJim og MissMolly, som læsere vil genkende fra Jørgensens tidligere udgivelser, sære spillekort og større og mindre spyfluer, der mænger sig med ordene på siderne, er ' Nedrakket til skrift' en regulær monsterudgivelse og et overmåde komplekst tekstkorpus.

[…] Opgiv overblikket, og lad det mangfoldige mylder og kryb trille, det er en lykkelig poetik.

Og levede forfatteren op til sin myte? Også i den grad."

Læs hele anmeldelsen her.