"Cendrars' prosa er præcis og kontant" - Nordjyske Stiftstidende giver ★★★★ til Guldet af Blaise Cendrars!

Hans Nielsen fra Nordjyske Stiftstidende anmelder og giver fire stjerner til Blaise Cendrars' Guldet. Læs et uddrag af anmeldelsen her:

"På dansk har man i mange år kun haft mulighed for at læse den sidste roman, [Cendrars] skrev, ”Tag mig med til verdens ende”, dansk udgave i 1956, en rablende beskrivelse fra et lurvet teatermiljø i St. Martin-kvarteret i Paris. Men nu er der gået hul på posen, og flere oversættelser af Cendrars har set dagens lys."

 "Det er en nøgtern, nærmest reportageagtig beskrivelse af en uforfærdet fusentasts rejse fra Europa til Amerika, hvor han bliver en ubeskriveligt rig mand for derefter at synke ned i skidtet."

 "Cendrars prosa er præcis og kontant, og han formår med ganske få midler at skabe livagtige scenarier, uanset om vi er på torvet i Rünenberg, ombord på den gode bark ”Colombia” eller spankulerer i havnen i New York. Selv om ”Guldet” har næsten 100 år på bagen, er der absolut ikke noget bedaget over denne livlige røverhistorie, som i øvrigt bygger på virkelige hændelser." 


Info: Guldet er den forunderlige historie om general Suter, der erobrer det frodige Californien, bliver verdens rigeste mand, men brat og styrtende mister det hele igen. Tempoet er højt! Dampkedler, anløbsbroer, savværker, plantager skyder op. En drøm tager form. Et kontinent fødes. Men knap er Amerikas fødselsskrig døet hen, før et nyt skrig krænger sig op gennem halsen på den halve klodes forbrydere, lykkejægere, eventyrere, svindlere og drømmere: Guld! 

Politiken - ♥♥♥♥♥♥: "Cendrars sanser, ser, indfanger - og så jerner han ellers videre med sin vilde sans for timing. Mellem kommaer opstår og forgår hele stater. At se dem falde i Cendrars' lille mesterstykke er et udelt privilegium."

Nordjyske - ★★★★: "Selv om ”Guldet” har næsten 100 år på bagen, er der absolut ikke noget bedaget over denne livlige røverhistorie, som i øvrigt bygger på virkelige hændelser." 


Køb bogen i Gladiators webshop!