Monica Isakstuens VÆR GOD VED DYRENE får fem stjerner i Kristeligt Dagblad


Foto: Tommy Ellingsen

Monica Isakstuens VÆR GOD VED DYRENE får 5 stjerner af Michael Bach Henriksen i Kristeligt Dagblad.
Læs uddrag fra anmeldelsen her: 

"Hudløst ærligt og frygtløst eksperimenterende går den ind i tidens skilsmissedebat og skildrer en families opbrud set fra kvindens synspunkt - den kvinde, som vælger at forlade mand og toårigt barn uden nogen ydre anledning."

"Karen er den første til smerteligt at føle skylden over at have brudt en familie op og dermed forbrudt sig mod en organisering af samliv, der går årtusinder tilbage. Dette er ikke en fejring af de frie liv som single; tværtimod fastholder " Vær god ved dyrene" den næsten diabolske dobbelthed i at ville være fri og samtidig hade sin frihed samt erkendelsen af den ufrihed, man med sit valg sætter sine omgivelser i."

""Hvorfor blev vi ikke holdt fast?", står der. Er det det moderne menneskes bøn, en Jobs-anklage mod en tavs Gud, et råb om vertikalitet i en flad, horisontal verden? En bøn om at blive holdt fast nu, hvor de to tidligere elskende ikke selv kan holde fast i hinanden og glider væk? Isakstuen mere end antyder, at der er sådan, det forholder sig, og det gør hendes roman så anderledes og dragende."

"De store spørgsmål og det lille liv med "søstre, sørlandssomre, skovsnegle, skilsmissesorg", som der står et sted, blandes i denne roman, der bør få mange læsere. Både i kraft af sine egne kvaliteter og som udtryk for den aktuelle strøm af skønlitteratur fra Norge på et meget højt niveau."

 

Læs hele interviewet her