Anmeldelse af "Store hendelser i liten skala" på Litteratursiden.dk

"Er du et tog eller en elg? En smuk fortælling på norsk om bibliotekaren Arne og de ting, der virkelig betyder noget i et menneskes liv."

Sådan indleder Øjvind Fritjof Arnfred sin anmeldelse af Bjørn Arild Erslands Store hendelser i liten skala, der udkom her på forlaget d. 27. januar.

"Romanen er skrevet i første person, og det er enormt velhåndteret. Man har sympati for Arne, en mand med en metodisk tilgang til tilværelsen, men også med et blik for det æstetiske, samtidigt med at hans menneskelige idiosynkrasier er til at tage og føle på, som her i hans betragtning af de andre gæster i den restaurant, han bespiser Line på efter foredraget:

”Rundt oss i spisesalen satt en gjeng pensjonister. Det er sikkert sånne grupper hotellet må invitere for å fylle sengene utenfor sesongen. Folk som har lite igjen av livet, men likevel et overskud av tid. Noe må de gamle finne på, tenker jeg”.

(...)

’Store hendelser i liten skala’ er en smuk bog om de ting, der virkelig betyder noget i et menneskes liv. Et stille memento mori med meget på hjerte, der vil tale til de fleste, uanset hvor de er i livet."

Du kan læse resten af anmeldelsen her

Og du kan læse mere om selve bogen her