Ansøgning til Redaktøruddannelsen er åben!

Vi har på vores hjemmeside opdateret programmet for vores redaktøruddannelse på Gladiatorskolen i 2025 og åbnet op for tilmeldinger.

Redaktøruddannelsen er en 1-årig uddannelse i vores lokaler på Sturlandsgade I København, der hvor vores forlag også holder til, og uddanner og kvalificerer vores elever til at redigere dansk skønlitteratur, arbejde på forlag eller til selv at opstarte et forlag.

Redaktøruddannelsen løber fra september til april 2025, og vi har åbent for tilmelding allerede nu. Selvom det kan virke som langt ud i fremtiden, er det dog en god ide at sende din ansøgning snarest, da der kun er 18 pladser som hurtigt kan fyldes op!

Her er lidt om uddannelsen:

Redaktion af bøger handler først og fremmest om læsning. Derfor er læsningen af ny dansk skønlitteratur, grundstenen i redaktøruddannelsen. Vi vil i undervisningen invitere forfatterskoleelever til at præsentere deres arbejde, og i fællesskab på holdet vil vi komme med bud på en læsning og en redaktion af disse tekster. På den måde vil elever på redaktøruddannelsen få en masse konkret erfaring med at læse ufærdige tekster, diskutere forskellige læsestrategier for disse tekster, læsestrategier, der hver især vil anspore til forskellige måder at skære teksten til og strukturere tekst og værk. Vi vil arbejde med redigering af kortere tekster, men også med redigering af og struktureringen af hele værker. Og vi vil ligeledes læse og diskutere allerede udgivne værker.

Lyder det interessant? Så tjek vores hjemmeside ud, der er meget mere info om uddannelsen, priser, datoer og alt det der. Eller følg dette link: