Hans Hedegaard Andersen fortæller om længsel, kærlighed og spillet mellem mennesket og havet

Foto: Martin Ravn/JydskeVestkysten

Mark Michael Hede fra JydskeVestkysten har taget en snak med Hans Hedegaard Andersen, som netop nu er aktuel med romanen Fem dage for ROSE. Læs et uddrag her:

"Hans Hedegaard Andersen er 55 år gammel, men faktisk er det kun fire år siden, han begyndte at udleve den forfatter, som han havde i maven. Det skete, da han tilmeldte sig et forfatterkursus hos Hans Otto Jørgensen. 

"Jeg gik altid og arbejdede med sproget i en eller anden form. Et digt eller et brev. Men her fandt jeg ud af, at det var i den retning, mit liv skulle gå. Samtidig er det nok den hårdeste prøvelse i mit liv. At lære at skrive. Og at fejle. Men jeg var nødt til at tage chancen. Det var mit forsinkede oprør."- Hans Hedegaard Andersen

 Efter at have færdiggjort forfatterkurset skulle Hans Hedegaard Andersen træffe en stor beslutning. Skulle han for alvor jagte drømmen? Det skulle han. Og allerede året efter udkom han med sin anmelderroste debutroman Manden i månen. Naturen og især havet spiller en stor rolle i debuten. Og det gør det også i hans aktuelle roman "Fem dage for ROSE".

"Jeg skriver fra det udgangspunkt, jeg har. Havet er en del af mig. Og jeg er glad for, at jeg har levet et liv, hvor det har fyldt meget. Det spil der er mellem mennesket og havet har jeg en forståelse for. Og det bruger jeg når jeg skriver."- Hans Hedegaard Andersen

Foto: Martin Ravn/JydskeVestkysten

Snakken falder også på kærlighed, kompromis og det moderne parforhold. Disse spiller nemlig også en central rolle i "Fem dage for ROSE".

"Bogen handler om, hvordan mennesker og kærlighed kan forandre sig, når man kommer helt tæt på hinanden[...]Den moderne mands rolle har været en klar drivkraft i hans skriveproces.

"Det kan virke til, at danske mænd har overgivet sig. Når begæret er for stort, og der elskes for hårdt. I mit værk kommenterer jeg også på, hvordan mænd kan ende som komiske skygger af sig selv. Og jeg tror, at mit værk på det punkt er en slags reaktion mod at glemme den man er, mens man elsker."- Hans Hedegaard Andersen

Foto: Martin Ravn/JydskeVestkysten

For Hans er det vigtigt både med udlængsel og hjemlængsel. I hans liv har den store verden fyldt meget, og det gør den stadig. Han har brug for at tage ud, prøve sig af og opleve. Men han har også brug for sit Vesterhav.”

"Jeg vil aldrig miste min udlængsel, og jeg tror, at det er vigtigt at følge sine længsler. Det er farligt, hvis man bare lader sig fascinere. Det kan gøre et menneske vanvittigt."- Hans Hedegaard Andersen

 Du kan læse hele interviewet i Jydske Vestkysten her