Atlas: "Der findes også i vores samfund en forrykt tavshed"

Casper Havsers debut Så tavsheden ikke længere kun er mellemrum i min tale er blevet skrevet om af Malte Frøslev i Atlas #4 2020. Læs et uddrag her:

Foto: Lasse Rønne

"[...] denne grumme, men også smukke digtsamling behandler det brandeske diktum om 'at sætte problemer under debat'. Det er en nødvendigt ubehagelig tilgang, og som Havser i et interview har peget på, er det er af bogens formål: noget der er brug for at tale om. Digtene i Så tavsheden taler med forskellige indgange og knækket i små rådne brødsmuler om, hvordan en dreng misbruges seksuelt af sin far og mister lysten til at leve; hvordan både hans krop og hans bevidsthed springes af overgrebene, og hvordan døden og vederstyggeligheden findes overalt omkring den, der lider.

[...] Måske er det mest grumme ved at læse Så tavsheden, at dette jo ikke virker som en begivenhed. Det har ikke begivenhedens sensation over sig. Det gruopvækkende forstørres ved at blive omtalt nøgternt og uden livsenergi. Dette er sket før, og det vil ske igen. Og når man sidder med bogen, kan man skimte digtene på de næste sider igennem papiret som gamle ar eller et spor af dårlige varsler."

Læs hele anmeldelsen i et af fysiske magasiner, eller se Atlas' hjemmeside her

Køb bogen i vores webshop her.