Alle elsker MIT HALVE LIV af debutantprisvinderen Anita Furu

Foto: Mads Holm
 
Årets vinder af Bogforums Debutantpris er Anita Furu, som har vundet prisen med sin roman MIT HALVE LIV. Læs med her hvad pressen har skrevet om romanen siden den udkom i november 2017.

"Derfor er en roman som " Mit halve liv" ikke bare en god bog, men også en nødvendig bog, der minder os om de halve liv, vi intet kender til." 
★★★★★  - Fyens Stiftstidende

"Det er en meget lavmælt, overbevisende fortælling om en svær kvindeskæbne, bogen giver os."
"Smerten over bruddet og afskeden præger den jødiske flygtningepige Ruth i vigtig, velskrevet og begavet roman." 
Weekendavisen

★★★★★ - Kristeligt Dagblad

”Om flugt og fortabelse. Om at være en fremmed. Om at leve livet med ar på sjælen. En vigtig roman om en jødisk kvindeskæbne i det 20. århundrede."
Kirsten Thorup

"En helstøbt, velskrevet og rørende debutroman om smerten ved at være rodløs og fremmed og om længslen efter en familie, man ikke kan huske." 
Barbara Rugholm Hessellund, Litteratursiden.dk

"En gribende beretning om Ruth, der må leve med en rodløshed, dels fordi hun er adopteret, men mest fordi hun savner sine søskende og ikke kender sin egen historie."
- Lektørudtalelse.

"Der er virkelig noget at glæde sig til for ham og hende, som holder af den gode historie."
"Fantastisk velskrevet historisk roman med spænding hele vejen igennem. Jeg kan varmt anbefale den."
- Kirsten M. Dreier fra Ugeposten Skjern

"Mit halve liv er Anita Furus debutroman, og det er så fin en fortælling om at miste og om ikke at vide, hvem man helt er. Det handler om savn og om at høre til. Anita Furu skriver meget indsigtsfuldt om et pigeliv, som har svært ved at finde fodfæste, fordi den rigtige fortid mangler. Savnet efter sin bror og andre familiemedlemmer løber som en rød tråd gennem hele bogen. Det er en smuk og meget fin roman."
Maiken Kjær Svare på Bogblogger.dk