★★★★★ "Cecil Bødkers mandsportræt er et æg med to blommer" - Nordjyske stiftstidende anmelder Tilstanden Harley

Anmeldelser Cecil Bødker Sandalserien Tilstanden Harley

Nordjyske stiftstidende anmelder Cecil Bødkers dobbeltnovelle TILSTANDEN HARLEY.
Læs uddrag af anmeldelsen her:

"Tilstanden Harley" ligner ikke ret meget andet, jeg har læst, og det skal forstås i absolut mest positive forstand! Det er virkelig, som forlaget selv har formuleret det i programskriftet for Sandalserien, " litteratur, der udvider undersøgelserne af hjernens geografi".

"De to noveller bærer titlerne " Trådformet" og " Armløs og benløs".
To forskellige former, eller måske tilstande -jævnfør bogens titel -som arbejder med det samme stof."
" Den første, trådformede novelle kaster læseren direkte ind i en bevidsthed og en fortælling, som er hinsides kategorier som rum, fortid og nutid. Den mandlige jegfortæller vil ikke kendes ved noget navn (heller ikke Harley, som kæresten kalder ham) og ikke fortælle nogen, hvor han kommer fra, eller hvor han skal hen. Han er en mand, som altid er på vej væk på sin motorcykel."
" I den anden armløse og benløse novelle sidder den unge mandlige jegfortæller op ad væggen i en psykiatrisk institution af en art og lader, som om han kører motorcykel."
" De to noveller omhandler samme person, men skildrer - i høj grad gennem formsproget - to vidt forskellige bevidsthedsmæssige tilstande; på den ene side en slags oprørt undtagelsestilstand og på den anden en falsk, selvbedragerisk harmoni."

Læs hele den flotte anmeldelse her

 

Du kan købe bogen her, eller du kan tilmelde dig Gladiator abonnement for 169kr/md, modtage en ny bog hver måned og få 30 % rabat på denne samt alle forlagets øvrige bøger.

 Ældre opslag Nyere opslag