"den rene kulsorte fornøjelse" ★★★★★ i Berlingske

Jørgen Johansen fra Berlingske har anmeldt Jacob Skyggebjergs roman DER GÅR MIN KLASSELÆRER. Han giver romanen ★★★★★!! Du kan læse et uddrag af Berlingskes anmeldelse her: 

"Jacob Skyggebjergs »Der går min klasselærer« er en voldsom beretning, der rummer en på mange måder paradoksal dynamik og energi i skildringerne af det stillestående liv i en lille provinsby i årene omkring årtusindskiftet.

"Der er rigtigt meget på spil i Jacob Skyggebjergs nye roman , »Der går min klasselærer« . Bogen er et grumt og pinefuldt studie i mobningens grusomme og nedbrydende væsen, og samtidig er den en nærgående udforskning af dyb ægteskabelig kedsomhed og flirten med forbudte følelser."

"Med sine træfsikre skildringer af indkøbsture i Brugsen og ungdoms- og motortræf foran grillbaren med kebab, pizza og pølsemix rammer Skyggebjerg en grundtone i den provinsbyatmosfære, som han tydeligt nok hader.

Når det går vildest til, inviterer han til komsammen på skolen eller til byfest med fællesspisning, øl fra fad og optræden af bandet TV2, der blandet andet synger sangen, der har leveret titlen på romanen, »Der går min klasselærer« ."

"Gennemført deprimerende signalement

En del af prosaisten Jacob Skyggebjergs iøjnefaldende særpræg ligger i den sproglige bagage, hvor erfaringerne som rapperen Skygg slår igennem i romanens stil med det opbrudte, rytmiske sprog med gentagelserne og de knappe sætninger."

Du kan læse hele anmeldelsen på Berlingske.dk


 

★★★★ - Nordjyske

♥♥♥♥ - Politiken


Et vidunderligt tidsbillede, og man er som læser fuldstændig sat tilbage til år 2000 med DJ Alligator, Buffalostøvler, brændte cd'er og DKNY-parfumer - Bogprofeten
Råt og grimt og real - Litteratur.dk
Et ubehageligt og nødesløst univers - Information

 

 Om bogen: Løsning, 2000. Den livstrætte folkeskolelærer Erling er blevet ramt af forelskelsens sindssyge. Subjektet: Eleven Mira i den niendeklasse, han er klasselærer for. Pludselig findes der en mening med tilværelsen, og i følelsernes og sansningernes voldsomme rus, glemmer han sit ansvar overfor såvel eleverne, som overfor sin hustru Irma, der intet aner om alt det, som foregår i ham. Den nye verden, han pludselig er blevet en del af.

Du kan købe bogen i Gladiators Webshop