"Billes Alice har slægtninge eller endda søstre i Françoise Sagans 1950’er-romaner"

Foto: Mads Holm
I Politiken har Benedicte Gui De Thurah Huang skrevet en rosende anmeldelse af Johanne Billes nye roman 'Elastik'. Du kan læse et uddrag her:

" ’Elastik’ er Johanne Billes anden roman, en fin og præcis skildring af den unge kvinde Alice og hendes liv i et København, der synes at være lige netop nu. Undervejs i læsningen oplevede jeg flere gange en henrykt boblende følelse at blive revet med, som da jeg var tolv og især læste bøger om venindeforhold og første forelskelser. Det er ikke, fordi ’Elastik’ er en ungdomsroman, men fordi Bille skriver med en indlevelse om livet midt i 20’erne, så det er genkendeligt og virker sandt.
Romanens sætninger er klare og velskrevne, men det er ikke så meget sproget, der udmærker romanen, som det er Alices hypersensitive blik. Måden, hun observerer sin egen og andres kroppe og bevægelser, vaner og uvaner på, og hvordan hun skiftevis overmandes af afsky, irritation og så af pludselig fortryllelse og velbehag.
Der bliver drukket mange øl på tilrøgede værtshuse, og scenen er hverken Paris eller den franske riviera, alligevel synes jeg, at Billes Alice har slægtninge eller endda søstre i Françoise Sagans 1950’er-romaner. Sagans Cécile har i ny-klassikeren ’Bonjour Tristesse’ nøjagtig samme nådesløse og unge antipatier, samme lade vellystighed som Alice. Der er i det hele taget noget Sagansk over ’Elastik’ og dens skildring af åbne kærlighedsforhold, med de komplicerede trianguleringer, spejlinger og konflikter, som kan følge med.
Politiken har givet 'Elastik' fire hjerter -  ♥♥♥♥
Du kan læse hele anmeldelsen her

'Elastik' er månedens bog i Gladiator Abonnement