”dødhamrende vigtig læsning” - Politiken giver ♥♥♥♥ til AT SE MED EGNE ØJNE – MIT KVINFO

Foto: Suste Bonnén

Nazila Kivi fra Politiken har anmeldt Elisabeth Møller Jensens At se med egne øjne – MIT KVINFO. Læs et uddrag her. 

"Elisabeth Møller Jensen giver zero fucks. Hun er ikke bange for at lægge sig ud med nogen, og hvis det viser sig at være på falderebet til Kvinfos endeligt, flere år efter at Elisabeth Møller Jensen har forladt lederstillingen, så er denne historie desto vigtigere at have med til fremtidige generationer.

’At se med egne øjne’ fortæller historien om Kvinfos fødsel og liv. Længe inden der var noget, der hed Kvinfo, var det forfatteren Nynne Koch, der stiftede et bibliotek med kvinderelevant litteratur. Elisabeth Møller Jensen har fulgt denne historie som ung studerende og nytilkommet i København, og hun har været en del af kvindebevægelsen, især den med tilknytning til humaniora på Københavns Universitet, der havde blandt andre Pil Dahlerup som pioner.

Det er spændende at læse, hvordan velfærdsstatens muligheder for social mobilitet skubbede Elisabeth Møller Jensen og hendes generation frem og indfriede deres ønske om ikke at blive ligesom deres mødre, hjemmegående forspildte talenter, der aldrig blev udlevet.

[...]

Ønsker man et indgående og dybt kendskab til Kvinfo som historisk institution, er her enestående førstehåndsberetninger ad libitum. Vi følger sideløbende også Elisabeth Møller Jensens eget liv, hvilket der sagtens kunne have været mere af. Kapitlet om Kvindeligt Selskab er underholdende. Noget andet interessant er bogens bidrag til den kollektive hukommelse om ligestillingshistorie i Danmark.

[...]

Et andet uhyre spændende afsnit er hen ved slutningen af bogen, hvor Elisabeth Møller Jensen beskriver Liberal Alliance og Cepos’ antifeministiske bestræbelser på at afmontere Kvinfo. Hvilket det indtil videre er lykkedes dem, i og med at kulturminister Mette Bock (LA) fik lukket Kvinfos hovedfunktion, biblioteket. Det er bogens sidste nedslående budskab. Og dødhamrende vigtig læsning."

Læs hele anmeldelsen her.