DR Kultur om "Livet er en fest og så dør man"

DR Kulturs Michelle From Hoxer har skrevet en fin artikel om Nikolaj Tange Lange og Mads Ananda Lodahl, der sammen holder bogreception på LiteraturHaus i dag, den 22. januar klokken 17! Du kan læse uddrag fra artiklen her:

" "Det er en lille utopiverden, hvor man ligesom forsvinder fra verden udenfor," siger han (Nikolaj Tange Lange, red.) og forklarer, at Livet er en fest og så dør man er inspireret af en helt bestemt periode i hans eget liv."

Tange Lange fortæller om den periode i hans liv, som har inspireret bogen:

"Den foregår i sommeren 2013, som var en sommer, hvor jeg gik meget i byen. Det var utopiskt og smukt. Jeg mødte alle de her fantastiske mennesker hver weekend og følte bare det kunne fortsætte for evigt. Men samtidig blev mine tømmermænd værre og værre og kunne vare i dagevis."

"Det skete stort set hver weekend, at jeg så på Facebook, at en bekendt var død. Det var ikke alle sammen på grund af overdosis, men for mange hang det nok sammen med festkulturen."

Selvom disse oplevelser har været dramatiske, understreger Nikolaj, at han ikke har skrevet bogen for at chokerer eller forarge, men at: "Hans ønske er, at den vil blive læst som en invitation til et miljø, læserne måske ikke kender i forvejen. Og forhåbentlig vil de finde en universel historie, som de kan relatere til, uanset alder, køn eller seksualitet."

Han uddyber:

"Hård sex og endeløse fester er måske vildt for nogen. Men jeg har ikke villet, at den skulle være sensationalistisk. Det skulle mere være som at blive inviteret indenfor af en ven."


Du kan læse hele artiklen her.