Elof Westergaard: "man kan sanse verden ved at se den og skildre den"

Kristeligt dagblads Daniel Øhrstrøm interviewer Elof Westergaard om MIN BYZANTINSKE NOTESBOG. 
Læs et uddrag af interviewet:

"En del af det 20. århundredes teologi gik ud på at flå fjerene af englene," siger biskoppen og slår ud med armene.
"Alting skulle afmystificeres. Det mener jeg, var en stor fejl, for man skal ikke hvidkalke alt det, man ikke forstår. Men det har man i høj grad gjort. Og sådan har man også overset kvaliteten i den byzantinske kirkekunst, der lader os sanse det åndelige. Det er derfor jeg med mine egne modernistiske midler gerne vil bringe det byzantinske tilbage på banen med min bog"

""Dengang gik jeg også altid rundt med en tegneblok, som jeg også tog noter i, så ' Min byzantinske notesbog' har været længe undervejs, for interessen har fulgt mig gennem alle årene, hvor jeg også selv har rejst meget i Grækenland og Tyrkiet. Og allerede tilbage i 1980' erne skrev jeg speciale om den ortodokse ikonografi," siger Elof Westergaard, der også kæder sin interesse for den visuelle byzantinske kunst sammen med sin egen baggrund som søn af en stor sten-og billedhuggerslægt i Lemvig."

"Jeg kommer fra et hjem, der ikke var akademisk, men til gengæld var meget præget af billeder. Min far og farfar var sten- og billedhuggere, og min søster er det også. Vi kom i en grundtvigsk valgmenighed i Lemvig, og det, jeg har taget med derfra, er øjets betydning for troen: at man kan sanse verden ved at se den og skildre den"

Læs resten af interviewet her

Du kan købe bogen her, eller du kan tilmelde dig Gladiator abonnement for 169kr/md, modtage en ny bog hver måned og få 30 % rabat på denne samt alle forlagets øvrige bøger.