"En af vinterens stærkeste bøger" - Kristeligt Dagblad giver ★★★★★ til Anita Furus JEG ER EN, DER KAN SIGE SÅDAN!

Kristeligt Dagblads Anna Møller anmelder Anitas Furus Jeg er en, der kan sige sådan! Læs et uddrag her:

"Man behøver imidlertid ikke at have læst "Mit halve liv" for at kaste sig over "Jeg er en, der kan sige sådan!". Den lille roman rummer på en fantastisk stor historie om jødeforfølgelse, kærlighed, tab og sorg, og den er samtidig et vanvittigt veldrejet portræt af den stædige Ruth."

"Temperamentet ses direkte i romanens titel, hvor et udråbstegn understreger trodsigheden, men titlen refererer imidlertid slet ikke til et særligt rappenskralde-øjeblik, tværtimod  [...] Titlen er en næsten barnlig stolthed over at være en del af en slægt. At føle sig beslægtet med andre, der ligner én selv, enten af sind eller udseende. På den vis skriver Anita Furu sig ind i en linje af bøger med adoptionstema, der ofte har søgen og længslen efter identitetslighed som en rød tråd"
"En af vinterens stærkeste bøger"
Læs resten af anmeldelsen her:

"Skarpt blik for ambivalente følelser, gode sætninger og som altid overbevisende persontegninger ..." - Information
"[...] En budskabsrig og klog lille roman." - Weekendavisen 
★★★★★ - Kristeligt Dagblad
★★★★★ - Nordjyske Stiftstidende
♥♥♥♥ - Politiken
★★★★ - Jyllands-Posten

Info
: I 2018 modtog Anita Furu Bogforums Debutantpris for Mit halve liv – en stærk og rørende roman om den jødiske flygtningepige Ruth, der som 6-årig bliver adopteret fra Rusland til Danmark. Jeg er en, der kan sige sådan! er Anita Furus selvstændige opfølger. Ruth er blevet 73 år, og hendes handlekraftige datter Inge presser på for, at Ruth tager kontakt til de søskende, hun blev skilt fra som lille.
Ruth og Inge tager til England og møder Ruths storesøster og storebror, der også blev bortadopteret, men Ruth kæmper med modstridende følelser. Hendes søskende har detaljerede minder om barndommen i Rusland. Selv husker hun næsten ingenting. 

Køb bogen i Gladiators webshop!