”En imponerende debut om rodløshed, usikkerhed og lidenskab” - ★★★★★ til ASH-SHAHEED [VIDNET]The Bookworm’s Closet har anmeldt Ash-Shaheed [Vidnet] af Jamal Bendahman. Læs et uddrag her.


”Jeg var ret vild med vores hovedperson: han er en passioneret mand, der er ved at flyde over med idéer til projekter. Jeg er en sucker efter passionerede og drømmende personer – både i litteraturen og IRL. Vores helt her er så rodløs og flyvsk, at han har svært ved at fokusere på sine mange projekter og indfald, og denne konflikt var interessant at følge. Den samme konflikt ser vi i Younes’ forhold til kvinder: han fascineres hurtigt af sine mange tinder-dates men er for rodløs til at kunne finde ro til at få det til at fungere.

[…]

Jeg var også helt vild med de dele, der foregår på Younes’ arbejde (seriøst, der er for få bøger, der fremstiller arbejdspladser): de typer vi møder her er genkendelige og humoristisk beskrevet – især den sidste scene, der fik mig til at grine højt. Offentligt.

[…]

Jeg vil anbefale romanen til alle. Måske især dig, der kan lide Benn Q. Holm – de minder lidt om hinanden i deres genkendelige karakterskildringer og realistiske fremstilling af København. Men er alligevel vidt forskellige.

Jeg håber, at vi kommer til at høre mere fra Jamal Bendahman. Meget mere, tak. Og snart.”

Læs hele anmeldelsen her.