"En lovende debut" - Politiken giver ASH-SHAHEED [Vidnet] ♥♥♥♥

Foto: Lasse Uttrup

Mikkel Krause Frantzen fra Politiken har anmeldt Ash-Shaheed [Vidnet] og giver den ♥♥♥♥. Her kan du læse et uddrag af anmeldelsen.  

"Der er noget befriende, noget overraskende og til sidst også noget meget hårdt over Jamal Bendahmans gode debutroman, ' Ash-Shaheed [ Vidnet]'.

Man har jo, som hermeneutikken har lært os, sin forforståelse med, når man læser en given bog. I dette tilfælde tænkte jeg: endnu en autofiktiv beretning.

Endnu en kunstnerroman, en bog om at blive forfatter, en bog om bogens egen tilblivelse i en vis forstand. Sådan var det heldigvis ikke! Det kan da godt ske, at der er selvbiografisk stof i romanen, og at der er visse sammenfald mellem forfatteren Jamalog hovedpersonen/fortælleren Younes, der har marokkanske rødder, er opvokset på Vestegnen og nu er bosiddende på Nørrebro, mens han, først, studerer på CBS og, derefter, får arbejde i Vejdirektoratet i Valby. Who knows? Who cares! Ved romanens begyndelse lever Younes et liv med druk, med stoffer og smøger.

Med venner og forskellige kærester og one night stands. Og med plan om at færdigskrive sin socialrealistiske novellesamling.

Det er her, man tænker: Nu skal vi have historien om, hvordan hovedpersonen får styr på sit shit og bliver forfatter. I stedet stikker romanen af.

Frem for alt i form af adskillige hverdagsscener, som pludselig åbner sig og bliver fyldt med syrede sci-fi-lignende syner."

"Det er ret vildt og ret hårdt. Og overraskende, som sagt. Fordi det ikke er en roman om romanen selv, men en roman om en dyb krise. Alt i alt en lovende debut."

Læs mere her