"Engle og indlagte" - Weekendavisen anmelder "Til en engels forsvar"

Linea Maja Ernst fra Weekendavisen har anmeldt Cecilie Linds nyudkomne roman Til en engels forsvar.

Fotograf: Sofie Amalie Klougart

Ernst skriver:

"Der er så voldsom en kraft i Linds tekster, verdensskabende og uhåndterlig. Det er helt utroligt, hvilket univers hun får bygget op i sin nye roman(...)

Sproget, hvorigennem denne verden træder frem, er (som altid hos Lind) både gavmildt og krævende: syngende, galsindet, maksimalistisk, hektisk, hallucinatorisk drømmende.

Sådan her taler for eksempel Gud: »Mit univers er ubegribeligt stort, og hvor gør man af sorte huller og Saturns ringe og solenes stråler.

Atmosfærerne? Aliens og engle og spøgelser.

Orgasmer og gråd og mælkeskind.« Orgasmer og gråd og mælkeskind, det er omtrent det stof, romanen er gjort af: det lystne og det følelsesfulde og noget ækelt, men fint, gennemsigtigt mælkehvidt stads.

Romanen er et raritetskabinet, et lille udsøgt og kunstigt ordnet mikrokosmos, som virker meget mere rodet end verden, fordi værket sorterer sit inventar ud fra sin egen mystiske, encyklopædiske orden. (...)

Lind har altid haft en særlig, almægtig fremdrift i sin måde at skrive på. Man kan let blive snydt, fordi forfatterskabets inventar er så tilsyneladende yndigt og sart: pynt og fugle, prinsesser og nerver, her: engle og indlagte. Men den kraft, der bringer det frem, har tidligere næsten været for energisk eksplosiv: et godstog af nysselighed, der farer ukontrolleret af sted. (...) i Til en engels forsvar lægges der lykkeligvis bånd på hysteri, ordspil og klirrende billedtapeter fra tidligere. Visionerne fortættes midlertidigt i genkendelig prosa og stærke sætninger, hvilket gør det så meget desto mere effektivt, når skriften så river sig løs og syrer ud.

Til en engels forsvar er Linds mest kontrolleret vanvittige og udbyggede bog, og det er den helt rigtige retning for forfatterskabet at gå."

Find hele anmeldelsen her

TILMED DIG GLADIATOR ABONNEMENT I DAG OG FÅ 30% PÅ ALLE BØGER