Ensom forelskelse: Anmelderroser til Elastik

Foto: Mads Holm

Kristin Vego fra Information har skrevet en dejlig anmeldelse af Johanne Billes nye roman Elastik!  Vego fremhæver blandt andet Elastiks hovedperson Alice' stilfærdige og insisterende stemme, når hun igennem romanen fortæller om forelskelsens ensomhed og om følelsen af at være fastlåst i en krop. Du kan læse uddrag fra anmeldelsen her.

"Johanne Bille skriver med en befriende uhøjtidelig fortællerstemme, som alligevel er præcis. Ikke mindst i portrættet af den måde, folk, måske særligt i parforhold, kan tale til hinanden på: »Du ser mig ikke i øjnene, siger han igen og igen, og jeg svarer: Vi har da øjenkontakt lige nu, har vi ikke?«"

"Der er en tør humor i Alices gengivelse af begivenhederne, og i hendes selvkritik. Hun har i glimt et underfundigt blik på omverdenen, for eksempel når hun under en rejse – eller flugt – til Slovenien ikke kan skelne de mange mænd fra hinanden: »For mig er de alle ens, som æbler af forskellig sort først og fremmest er æbler.«"

"Elastik er ikke en roman, som vælter sin læser omkuld, ligesom kærlighedshistorien ikke er af den stormfulde slags, hvor store ord og dramatiske handlinger fejer alt andet af bordet. Det er en roman, som stilfærdigt og alligevel insisterende fortæller om forelskelsens ensomhed og om følelsen af at være fanget i en krop."

Hvis du er abonnent på Information, kan du læse hele artiklen her.