'Glinvad kan virkelig skrive' - Weekendavisen anmelder Simon Glinvads MEDSKYLDIG

Anmelderne har indtil videre været ganske henrykte over Simon Glinvads fjerde roman MEDSKYLDIG. I denne uge er det Weekendavisens Linea Maja Ernst, der skriver begejstret om bogen:

"Knausgårdsk. Simon Glinvad har skrevet en forbløffende veloplagt, mangefacetteret essayroman om at sidde fast midt i livet."

"Glinvad kan virkelig skrive, det lykkes ham at genfortrylle en gennemtygget kliché, nemlig den maskuline midtvejskrise. Så står man der, halvvejs på sin vej gennem livet, som Dante (som Glinvad også kommer omkring) skriver, men man er langtfra Dante, tværtimod har man skrevet halvanden halvgod bog."

"Fortælleren skriver for at forstå, hvad der er sket med hans drømme, efter at han fik børn og hverdagsrutine at sidde fast i. Skriften veksler mellem at snirkle sig selvmedlidende ind og ud af fortællerens navle - hvorfor kan han dog ikke leve mere autentisk? - og at tage på intellektuelle essay-afstikkere ud i verden og de højere luftlag."

"Fortælleren kom ligesom uforvarende til at flytte til forstaden og købe en brugt stationcar, fordi barn 1 havde kolik og skreg, så ingen sov om natten, og familien havde brug for en have at stille barnevognen i. Samme aften, som de skriver under på kontrakten, fortæller TV-Avisen dem, at huset om lidt vil være værdiløst. Glinvad skriver med en klarhed fra grænsen mellem det nøgterne og det desperate, så man ikke alene tolererer småborgerselvmedlidenheden, men nyder den(...)"

Læs hele den flotte anmeldelse i Weekendavisen fra uge 41.

Du kan købe bogen her, eller du kan tilmelde dig Gladiator abonnement for 169kr/md, modtage en ny bog hver måned og få 30 % rabat på denne samt alle forlagets øvrige bøger.