"Et rørende og meget hjerteligt indblik" - Anmeldelse af Kristian Leths "En vej ud af tågen"

"Det er tydeligt, at der er et savn, et åbent spørgsmål om, hvordan det mon ville have været, hvis Jørgen Leth havde været nærværende, så hans børn havde lært ham at kende. Nu kender de kun faderens oplevelse af dem gennem nogle erindringsbøger og interviews.

Kristian Leth har forsonet sig med vilkårene, konstaterer at han elsker sin far og er glad for, at han har kunnet hjælpe ham her, hvor alderdommen presser på og begrænser Jørgen Leths udfoldelser. Han kigger også nysgerrigt og med åbent sind på sin far. En ting går igen, nemlig at han er en stor historiefortæller, og at det i hvert fald er en evne, som han har givet videre. Han når også frem til, at det faktisk er synd for Jørgen Leth. For da han forsvandt ud af familiens liv var Kristian syv år, og som far til en syvårig oplever han nu de mange glæder og det intense samvær, der kan være mellem far og søn."

"’En vej ud af tågen’ er et rørende og meget hjerteligt indblik i en opvækst, hvor der ikke er en voksen mand at spejle sig i. Forfatteren fortæller uden bitterhed, og hans refleksioner virker troværdige og dybtfølte."

Læs resten af anmeldelsen her 

Du kan købe 'En vej ud af tågen' her. Pris: 250,- kr.