"Feministisk genistreg" - Modspor har anmeldt Sammenfald af Helene Johanne Christensen

Modspor.dk har anmeldt Helene Johanne Christensens digtsamling, Sammenfald, der udkom her på Gladiator tidligere på året. Læs et uddrag af anmeldelsen her: 

"Det er ikke kroppen jeg skal / flygte fra den er det tætteste / jeg kommer på hjem den er / min nærmeste natur”

Citatet her rummer essensen af Sammenfald. Kroppen er natur. Mennesket er natur. Det er smukke, sårbare og stærke digte fra Helene Johannes Christensens hånd. Samlingen kredser om kroppen, sjælen og livets foranderlighed og opløsning. Som læser får en følelse af at stå midt i en skov af poesi. Sammenfald er Helene Johanne Christensens anden digtsamling og udgivet på forlaget Gladiator.

(...)

Der er en gennemgående mørk og melankolsk tone i værket. En bevidsthed om forbundethed og kropslighed er samtidig en bevidsthed om foranderlighed og dødelighed. Vi er “en raslen i tidens transformation af stof”, skriver Christensen.

(...)

Det er en forfriskende og særegen måde at bruge det smukke fra poesien til at beskrive konkrete historiske begivenheder på en oplysende måde. Det er en feministisk genistreg og et særdeles vellykket litterært greb. Det er blandt andet gennem parafraseringer og alskens referencer, at Sammenfald arbejder med dette stof.

Denne digtsamling viser overlegent, hvordan poesien kan samle forskellige dele af virkeligheden og forbinde disse. En virkelighed, der er lige så særegen og individuel, som den er universel. Helene Johannes Christensen har med Sammenfald skrevet en digtsamling, der langsomt folder sig ud og kun bliver bedre jo flere gange, du læser den. Man efterlades med følelsen af at kunne mærke det vilde og navnløse mellem os."

- Line Caroline Møller Christensen / Modspor

Læs hele anmeldelsen her.