❤️ ❤️ ❤️ ❤️ - fire hjerter til 'Animal' i Politiken

 

"Det er en bog om dyr og vores forhold til dem, det er en bog om at blive/være mor på denne fucked up planet, det er en bog om at være vestligt menneske og leve i sorg og vrede og afmagt og frustration på denne fucked up planet. »Denne skrift«, står der et sted, »er en vej gennem rædslen«, den er en slags »uddrivelse. Et forsøg på at omskabe rædslen til den kærlighed, som den fortjener at være«."


(...) 

"At Moltke Johansen er – en meget anerkendt – dramatiker, kan man godt mærke (tre af hendes teaterstykker blev under titlen ’Stykker om magt’ udgivet af Kronstork i 2021 i deres spændende og vigtige serie Bibliotek Bayou). Hun er en forfatter, som tænker i replikker, i scener, og skriver dem frem, også i ’Animal’.

Rent litterært kan hun, hvad angår den økofeministiske sammenskrivning af det at være mor og det at bo på en ødelagt jord, minde om forfattere som Nanna Storr-Hansen og Liv Nimand Duvå. Uanset hvad vil man gerne læse mere, flere bøger fra hendes hånd – så er det lige meget, om det er drama, prosa eller poesi."

Af Mikkel Krause Frantzen, Politiken 

Læse resten af anmeldelsen her 

Du kan købe "Animal" her 

Pris 249 kr.