★★★★ Fire stjerner til Tove Ditlevsens brevkasse SMÅ HVERDAGSPROBLEMER i Berlingske

Tove Ditlevsens brevkasse har fået ★★★★ fire stjerner i Berlingske Tidende. Læs uddrag fra anmeldelsen her.

"Der er ikke noget med at tale folk efter munden, og når brevskriverne er for selvoptagede, umodne eller bare fjollede, får de det også at vide. De får modspil, men bliver kun yderst sjældent, og kun når de selv har været ude om det, viftet af med en vittig bemærkning."

"Det er påfaldende, især i de tidligere år, at Tove Ditlevsen ikke råder til at gøre det, hun måske selv ville have gjort, men altid tager udgangspunkt i brevskrivernes virkelighed, og hvilke muligheder de har for at ændre på deres forhold. Den handlekraft, vi besynger så højt i dag, var sjældent til disse kvinders rådighed. Især hvis de havde børn, var de afhængige af manden som forsørger, og det nyttede ikke noget at råde dem til at tage deres gode tøj og børn og gå deres vej. Hvor skulle de gå hen?"

"Ikke alene klarede Tove Ditlevsen andre menneskers liv i brevkassen. Hun beskrev og svarede også på sine egne problemer i ægteskabet med Victor Andreassen. [...] Jeg har flere gange forsøgt at finde eksempler på de selvoplevede spørgsmål og svar, og nu med den komplette samling er muligheden i den grad til stede. Men det er det med en forfatter - man ved aldrig hvor meget fiktion, der er over fremstillingen."

Læs hele anmeldelsen i Berlingske.