Forfatter Elvir Maleskic: Nu kan jeg mærke, at jeg faktisk elsker min bror - Interview i Kristeligt Dagblad

"Da bogaktuelle Elvir Maleskic som barn tog sin udviklingshæmmede bror med til basketball-træning, gjorde han det af pligt. Men digtningen har forandret hans forhold til broderen"

(...)

"I mange år har jeg tænkt: Jeg har en handicappet bror, som ikke selv har indhold nok i sit liv, og derfor kan jeg måske gøre hans liv bedre ved at være sammen med ham. På det sidste har jeg kunnet skabe mere afstand mellem os. Og det har været nødvendigt. Fordi mit forhold til ham har været styret af en følelse af pligt, har vores forhold været en smule uoprigtigt. For jeg kan mærke, at jeg nu helt inderligt glæder mig til at se ham, når han besøger mig.

Det kan godt være, at jeg ikke ser ham lige så ofte, og at vi ikke mødes til basketball, lige så tit som vi gjorde før - men nu kan jeg mærke, at jeg faktisk elsker min bror. Og jeg kan mærke et broderskab mellem os, jeg ikke har kunnet mærke før"

Læs hele interviewet her

"Vi væskende brødre" kan købes her Pris 199 kr.