Gladiator Abonnement: En abonnementsordning med stjerneudgivelser
April 2017
Jalousi er en Bonnie & Clyde-agtig roman der gennemspiller den store kærligheds opløsning ved hovedpersonen HPs altødelæggende jalousi. Samine og HP er det unge par. De lever livet hårdt på samfundets skyggeside. Med nattesjov, druk og almindelig utilpassethed.
Jalousi var abonnementsbog i april og fik en flot modtagelse - både af abonnenterne, men også af en lang række anmeldere:
Søren Kassebeer fra Berlingske gav Jalousi ★★★★★ og skrev: "Jalousi [er] endnu et eksempel på noget vi godt vidste: At den unge Skyggebjerg er én af de mest intenst velskrivende prosaister, vi lige nu har i dansk litteratur. Yes".
En anden anmelder Anne Møller fra Kristeligt Dagblad gav ligeledes ★★★★★ til Skyggebjergs Jalousi, og skrev i sin anmeldelse: "Det er gennemført og velskrevet, og "Jalousi" kunne meget vel blive Skyggebjergs gennembrud i den bredere offentlighed".
Maj 2017
Ida Marie Hede: Bedårende
Ida Marie Hedes Bedårende består af fire dele og handler om familien og det samfund, der omgiver den. Bedårende handler om familiens fortid og fremtid. Om fødsel, småbørnsidyl og hverdagsliv. Om intimitet, hengivelser og misforståelser. Om sorg, nostalgi, opbrud og død. Om overlevelse, forfald og undergang.
Politikens Lilian Munk Rösing gav Bedårende ❤❤❤❤❤ og skrev: "Det poetiske kammerspil 'Bedårende' sprudler af humor og stof til eftertanke, når biologiske begreber omdannes til fantasifuld prosa."
Jørgen Johansen var ligeså begejstret og gav Bedårende ★★★★★: "[...] usædvanlig og over lange træk fascinerende læsning".
Juni 2017
Marie Bregendahls Tvillingeromaner Blandt de unge og I fest og trængsler er en del af Bregendahls syvbindsværk Billeder af Sødalsfolkenes Liv.
De to romaner er et psykodrama af dimensioner, båret af Marie Bregendahls vrede over kvindens stilling. Dertil et stykke kulturhistorie, fra land til by og hvad deraf fulgte: nemlig tilblivelsen af den enkeltes individuelle psyke, som ikke fandtes i agrarsamfundet.
Tvillingeromanerne fik ❤❤❤❤❤ af Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen fra Politiken, der skriver i sin anmeldelse at: "Den arbejdende kvinde og hendes arbejdes generelle underkendelse er i det hele taget en gennemgående figur hos Bregendahl [...] Det er ikke moralistisk, men rå, rå opbyggelighed. Ingen tvivl om, at Marie Bregendahl litterært er et mindst ligeså interessant bekendtskab som den mere kanoniserede egnsfælle Jeppe Aakjær, som hun selv forsørgede som sin mand i en årrække."
Juli 2017
Dorothee Elmiger: Indbydelse til vovehalsene
Indbydelse til vovehalsene er den scheweiziske Dorothee Elmigers debutroman. Romanen er sat i triste omgivelser: et smuldrende kulminedistrikt, hvor der er store revner i jordoverfladen og alt emmer af forladthed og ødelæggelse. Vi hører om de få huse, der er blevet stående i det øde land, og om deres beboere som er søstrene Margarete og Fritzi Stein.
Indbydelse til vovehalsene blev taget godt imod og fik ❤❤❤❤❤ af Politikens Lise Garsdal: "[...] jeg [har] svært ved ikke at gribes af den menneskelighed, der banker distant kødeligt i kvinderne, i romanpersonerne, Fritzi og Margarete, ' ungdommen' slet og ret, når de skræller kartofler, griner eller mosler rundt i sneen med en hest og 100 ideer til, hvad man skal foretage sig ved flodbredden engang"
August 2017
Johanne Kirstine Fall: Der er altid nogen at befri
Der er altid nogen at befri er Johanne Kirstine Falls debutroman. Romanen handler om hovedpersonen Katrina der indlægges på Odense Universitetshospital på grund af anoreksi. Man følger nøje Katrina i de tre måneder hun er indlagt - et forløb der spænder mellem en-ikke eksisterende sygdomserkendelse og en grad af selvindsigt, der gør, at Katrina kan blive udskrevet fra psykiatrisk skadestue.
Der er altid nogen at befri fik ★★★★★ af Linea Maja Ernest: "Der er altid nogen at befri minder mig om en af de bedste bøger, jeg nogensinde har læst: Tove Ditlevsens selvbiografiske narkomani-roman, Gift.(...)"
September 2017
Joakim Vilandt: Cassandra
Cassandra er en samling af fem korte bøger, fem skildringer af verdens dans mellem udvikling og undergang. Cassandra har både spor af poesi, korttekst, prædiken, essayistisk og profetiske syner. Hver tekst er opløst i et anakronistisk særsprog. Man rives ind og ud af et faux-kirekegaardsk dansk, panskandinavisk, oldgræsk og klage, der kun tilhører afgrundens støj.
Weekendavisens Lars Bukdahl anmelder Cassandra begejstret: " [...] så er der debutanter, der hinsides genregrænser taler helt og aldeles splinternyt på deres helt eget sprog, det er de færreste, og de ser ikke dagens lys hvert eller hvert andet år. De er, synes jeg, klart de fedeste [...] Sådan et unikt særtalende eksemplar af den anden kategori er saftsuseme Joakim Vilandt"
Tue Andersen Nexø fra Information beskriver læseoplevelsen af Cassandra således: "Cassandra [er] helt klart værd at læse. Her er en debutant, der virkelig har sin egen stemme og virkelig har sit eget bud på, hvordan litteraturen kunne se ud..."
Følg med på Gladiator Abonnement
Her opdaterer vi løbende de kommende abonnementstitler, så du kan se, hvad der er at glæde sig til de kommende måneder. Er du først netop blevet abonnent? Du kan købe de tidligere 5-stjernede abonnementsbøger og ALLE andre Gladiator-udgivelser med 30% rabat med et Gladiator Abonnement.
Tilmeld dig Gladiator Abonnement (169 kr./md) nu og få en ny, spændende bog med posten hver måned - vi betaler portoen og sender også en velkomstgave.