Gladiators Ida Holmegaard er indstillet til BogForums Debutantpris!

Vi er så stolte og oppe at køre over, at Ida Holmegaards "Emma Emma" er nomineret til BogForums Debutantpris 2016. Og vi er tydeligvis ikke de eneste! Læs blot hvordan både Tue Andersen Nexø og Lilian Munk Rösing roste den stilfærdigt smukke roman ved udgivelsen sidste år:

”Der er noget fint og let, men også noget meget sart over Ida Holmegaards debutroman Emma Emma, som handler om veninderne Agnes og Emma og om en sommer i København, hvor der ikke sker særlig meget. Emma kommer hjem fra London, hun har studeret, hun flytter ind til Agnes, vores fortæller, som er sprunget fra sit studie i København. Der er også en Anton, han er sådan måske kæreste med Agnes. Og der er et par andre veninder.

(...)

Det kan lyde kedeligt, men det er ment som en ros: Det er virkelig ikke dramatisk. Faktisk tænker jeg, at Emma Emma nærmest programmatisk prøver at skrive en form for realisme, der har frigjort sig fra de store begivenheders spændetrøje, og i stedet bliver mere strejfende og let i det. Det er en vision om at lade dagene flyde sammen i skriften også.”

Tue Andersen Nexø, Information (15. august 2015)

”Det er en stor nydelse at læse Ida Holmegaards debutroman ’Emma Emma’. Det er prosa, der anskueliggør, hvad det vil sige at kunne arbejde i sprogets medium, som maleren kan i farvens. Når ord er som penselstrøg og sætninger som konturer.

(...)

Man har det, som om man har været på den perfekt doserede Tivoli-tur, hvor manien ikke overdøver melankolien, og hvor det rundtossede og sukkersøde og kulørte hele tiden er holdt i ave af iagttagelsens præcise streg.”

Lilian Munk Rösing, Politiken (13. august 2015)

Hvis du ikke allerede har læst denne skønne sommerroman, så skynd dig at bestil den her på vores hjemmeside – perfekt læsning til den endnu solrige september!

Læs mere om BogForums Debutantprisen og de andre fem fantastiske nominerede via linket:

https://litteratursiden.dk/artikler/seks-forfattere-pa-shortlisten-til-debutantpris