Gladiatorskolen i Island

Gladiatorskolen i Island er en ny forfatterskole i Seyðisfjörður - for dig, som gerne vil arbejde seriøst med at skrive. Næste hold starter i efteråret 2022. Nærmere information om undervisning, pris og ansøgningsfrist kommer senere. 

 


 
Gladiatorskolen i Island er et samarbejde mellem Forlaget Gladiator og ATLA – et litterært initiativ, som er drevet af Nanna Vibe Juelsbo, som er bosat i Island. Nanna er den lokale vært.
 
I undervisningen praktiserer vi det, vi kalder fælleslæsning. Vi sidder samlet med den samme tekst foran os. Forfatteren, som er den eneste, der kender teksten på forhånd, læser højt eller præsenterer, hvorefter alle på lige fod byder ind på de forskellige aspekter af formel og indholdsmæssig karakter, som teksten/værket berører. Undervisningen vil foregå på dansk.
 
Hver uge vil bestå af 10 undervisningstimer fordelt over tre-fire dage. Derudover er deltagere frie til at skrive på egen hånd. Betragt derfor opholdet som delvis gruppeundervisning og delvis individuel skriveresidens.
 
Gladiatorskolen i Island henvender sig til alle aldersgruppe, baggrunde og erfaringsniveauer. Måske er du allerede i gang med at skrive et manuskript og har brug for tid og støtte til at færdiggøre det. Måske har du altid haft lyst til at skrive en bog, men mangler et skub til at komme i gang.Seyðisfjörður er en lille by med et spirende kunstmiljø. Byen huser flere kunstresidenser, en international kunstskole og et aktivt kulturhus, som bruges af byens lokale på tværs af aldre og baggrunde. Her er der ofte koncerter, udstillinger og mulighed at at arrangere en oplæsningsaften som afslutning på opholdet med Gladiatorskolen.
 
Som deltagere på Gladiatorskolen i Island vil vi bo sammen i et stort hus i Seyðisfjörður. Prisen dækker logi i 1-2 personersværelse og undervisning.
 
De deltagene sørger selv for transport til/fra Seyðisfjörður og kost under opholdet. Vi foreslår, at indkøb og madlavning foregår kollektivt mellem husets beboere.
 
Ansøgning:
Send 2-3 siders tekst og en kort beskrivelse af dig selv til: gladiatorskolen@forlagetgladiator.dk