Gladiatorskolen i Island

Gladiatorskolen Gladiatorskolen i Island

Gladiatorskolen i Island er en ny forfatterskole i Seyðisfjörður - for dig, som gerne vil arbejde seriøst med at skrive. Skolen tilbyder to forskellige ophold: et vinterhold á fire ugers varighed og et forårshold á otte ugers varighed.

 
Vinterholdet starter den 25. november og slutter den 20. december 2019
(40 timers undervisning)
 
Forårsholdet starter den 10. februar og slutter den 3. april 2020
(80 timers undervisning)


 
Gladiatorskolen i Island er et samarbejde mellem Forlaget Gladiator og ATLA – et litterært initiativ, som er drevet af Nanna Vibe Juelsbo, som er bosat i Island. Nanna er den lokale vært.
 
I undervisningen praktiserer vi det, vi kalder fælleslæsning. Vi sidder samlet med den samme tekst foran os. Forfatteren, som er den eneste, der kender teksten på forhånd, læser højt eller præsenterer, hvorefter alle på lige fod byder ind på de forskellige aspekter af formel og indholdsmæssig karakter, som teksten/værket berører. Undervisningen vil foregå på dansk.
 
Hver uge vil bestå af 10 undervisningstimer fordelt over tre-fire dage. Derudover er deltagere frie til at skrive på egen hånd. Betragt derfor opholdet som delvis gruppeundervisning og delvis individuel skriveresidens.
 
Gladiatorskolen i Island henvender sig til alle aldersgruppe, baggrunde og erfaringsniveauer. Måske er du allerede i gang med at skrive et manuskript og har brug for tid og støtte til at færdiggøre det. Måske har du altid haft lyst til at skrive en bog, men mangler et skub til at komme i gang.Seyðisfjörður er en lille by med et spirende kunstmiljø. Byen huser flere kunstresidenser, en international kunstskole og et aktivt kulturhus, som bruges af byens lokale på tværs af aldre og baggrunde. Her er der ofte koncerter, udstillinger og mulighed at at arrangere en oplæsningsaften som afslutning på opholdet med Gladiatorskolen.
 
Som deltagere på Gladiatorskolen i Island vil vi bo sammen i et stort hus i Seyðisfjörður. Prisen dækker logi i 1-2 personersværelse og undervisning.
 
De deltagene sørger selv for transport til/fra Seyðisfjörður og kost under opholdet. Vi foreslår, at indkøb og madlavning foregår kollektivt mellem husets beboere.
 
Pris:
Vinterholdet 25. nov. – 20. dec. 2019 = 10.000 Kr. pr deltager
(Derudover må beregnes udgifter til transport t/r: ca. 4000 kr og kost under opholdet: ca. 2000 kr)
 
Forårsholdet 10. feb. - 3. april 2020 = 16.000 Kr. pr deltager
(Derudover må beregnes udgifter til transport t/r: ca. 4000 kr og kost under opholdet: ca. 4000 kr)
 
Ansøgning:
Send 2-3 siders tekst og en kort beskrivelse af dig selv til: gladiatorskolen@forlagetgladiator.dk
 
Husk at fortæl os om du ansøger om en plads på vinter- eller forårsholdet.
 
Ansøgningsfrist:
Vinterholdet: 15. oktober 2019
Forårsholdet: 5. januar 2020
 
 
 Ældre opslag Nyere opslag