Gladiatorskolen inviterer til sommerhøjskole

Gladiators skriveskole er igen tilbage med Skriv på stedet, denne gang under overskriften ”Det andet blik”.

Hvad kan man se i et gammelt maleri? lntet andet end kunstnerens krampagtige og trættende forsøg på at gøre det umulige: bryde de skranker, der forhindrer ham i at udtrykke sin drøm. Når vi beundrer et gammelt maleri, hælder vi vor følsomhed i en urne i stedet for at kaste den foran os, i skaberglæde og handlekraft. (F. T. Marinetti, Det futuristiske manifest)

På kurset Skriv på stedet: Det andet blik sætter vi konventionerne på spidsen. Vi vil i løbet af dette kursus udforske og udfordre vores eksisterende perspektiver om verden og os som mennesker. Hvordan eksisterer mennesket som blødt, biologisk væsen ved siden af robotteknologiens hardware? Hvordan er vi lige som eller forskellige fra computere? Hvordan ser vores nutid ud med fremtidens øjne? Hvordan ser menneskets samfund ud for en myre?

Vi vil med dette kursus forsøge at bevæge os væk fra de almindelige perspektiver og i stedet bevæge os ud på ukendt og spekulativ grund. Du vil på kurset læse tekster, der opfører sig anderledes end man kan forvente, og blive udfordret til at skrive og undersøge verden fra et nyt perspektiv.

Den daglige undervisning vil lige som sidste år blive varetaget af Lars Frost og Hans Otto Jørgensen med hjælp og opbakning fra Maria Hunosøe og Frederikke Vejen-Jensen, hvor vi gennemgår jeres egne tekster. Derudover vil der være besøg af både forfattere og repræsentanter fra robotteknologiens verden.

Sommerkurset kommer til at foregå på Ryslinge Højskole fra 26 juli - 1 august. Biletterne vil være tilgængelige engang efter uge 43 på Ryslinge Højskoles hjemmeside. Mere info følger i uge 43.

 

Vi glæder os til at se dig!