"Hans Otto Jørgensen, en af Danmarks uden tvivl bedste forfattere..." REVOLUTIONÆR FÅR ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ I POLITIKEN!

Hans Otto Jørgensen, en af Danmarks uden tvivl bedste forfattere, har udgivet en ny bog, 'Revolutionær - en Andy Warhol-komposition', hvilket ikke i sig selv er bemærkelsesværdigt, når man tænker på, hvor mange bøger han har skrevet siden debuten, 'Tårnet', i 1989. (...) Når den nye bog alligevel er bemærkelsesværdig (...) - skyldes det, at forfatteren med denne bog på en måde har skabt en retrospektiv udstilling over sit eget forfatterskab.
(...)
Vi er i det samme smadrede landskab og miljø som altid, i det, jeg vægrer mig ved at kalde Udkantsdanmark, men som i hvert fald er det yderste af Jylland, Herrens eller Lars Tyndskids mark (det lille frimærke af jord, man kommer af, som William Faulkner ville sige). Vi hører om stofmisbrug, forfald, vold. Vi hører om forfatterens barndom, de samme traumatiske begivenheder, da han som barn blev sparket halvt ihjel af et par kvier, da farmoren dør, da søsteren dør.
(...)
Som der også står et sted: »Erindringen, dette fordærvelige plidderpladder, hvor fortrængning og ønsketænkning mødes. Og hvordan erindringen som magtens sprog er at ligne ved den private ejendomsret, hellig og almindelig«. Referencerne til Faulkner og Burroughs er i øvrigt ikke tilfældige, men vigtige eksplicitte inspirationskilder. (...) En anden inspirationskilde er, som titlen indikerer, naturligvis Andy Warhol, som også bogen 'The Factory' alluderede til. Men kompositionen hos Jørgensen er noget mere syret og smadret, end den normalt er hos Warhol.
'Revolutionær' angiver da også sin egen genre som 'monsterroman'. Ligesom klitterne på den jyske vestkyst skrider skriften virkelig ud i denne eksperimenterende, halvavantgardistiske bog på over 400 sider. Jeg kan faktisk bedst lide Jørgensen som forfatter, når sætningerne ikke er alt for kontrollerede og visse ord ikke for behændigt kursiverede. Når han giver los og fanden i det. Skønne sætninger skriver han jo alligevel.
Skønne, hårde sætninger. Som to af bogens omkvæd: »Volden kommer fra neden fra et ophøjet sted«. Og: »Kysset er tilbage for den, som smadrede alting«. Måske er det netop her - mellem volden og kysset, ødelæggelsen og kærligheden, mellem ruinen og slottet - at det revolutionære findes? I hvert fald har Jørgensen begået en raserende retrospektiv roman, som ikke blot peger tilbage og ind, men også fremad og ud!
Ligesom klitterne på den jyske vestkyst skrider skriften virkelig ud i denne eksperimenterende, halvavantgardistiske bog.
- Mikkel Krause Frantzen, Politiken

Hvis du tilmelder dig Gladiators abonnementsordning i april måned, får du Hans Otto Jørgensens REVOLUTIONÆR og Jacob Skyggebjergs Jalousi for kun 169,-. Som abonnent får du ovenikøbet 30% på ALLE Gladiators øvrige bøger!

Køb REVOLUTIONÆR eller tilmeld dig Gladiator Abonnement nedenfor.  


Se Gladiators andre bøger her: