" en humoristisk og hele vejen igennem veldokumenteret bog" - ★★★★ til AT SE MED EGNE ØJNE - MIT KVINFO

Berlingske har anmeldt At se med egne øjne - MIT KVINFO af Elisabeth Møller Jensen, som udkommer i dag. Læs et uddrag her.

"Elisabeth Møller Nielsen har skrevet en stærkt indigneret, tangerende det rasende, men også humoristisk og hele vejen igennem veldokumenteret bog, der er en blanding af hendes personlige og KVINFOs historie. Naturligvis med vægten på krigen om KVINFO, der kulminerede, da kulturminister Mette Bock trods et offentligt ramaskrig slagtede KVINFOs hjerte, biblioteket, i 2017.

Hun [Elisabeth Møller Jensen] var trådt tilbage, da hammeren faldt, men hun kastede sig straks ud i kampen for den institution, hun havde været leder af i 24 år, hvor den var gået fra fem til 40 medarbejdere. Og fra et budget på to til 40 millioner.

KVINFO var også gået fra stor politisk velvilje til stadig mere hadske angreb og beskyldninger for at være elitære. Det er ikke ualmindeligt, at dygtige kvinder bliver beskyldt for at være elitære. Som om viden i sig selv er elitær og helt overflødig, når man så glimrende kan klare sig på fornemmelser.

KVINFO er opstået som et bibliotek. En udløber af den registrering af kvinderelevant litteratur, som Nynne Koch allerede i 1964 begyndte på sin arbejdsplads Det Kongelige Bibliotek.

Det var hende, der fandt på navnet, som den gang stod for kvinder, information og forskning. I dag er det opdateret til Køn -Viden -Information -Forskning. Det er ikke kun kvinder, som er et køn."

Læs hele anmeldelsen på Berlingske.