I dag udkommer 'Stræk din krop mod min' af Charlotte Strandgaard & Johanne Kirstine Fall

I dag udkommer brevvekslingen 'Stræk din krop mod min' af Charlotte Strandgaard & Johanne Kirstine Fall her på Forlaget Gladiator. 

Stræk din krop mod min er en brevveksling mellem Charlotte Strandgaard og Johanne Kirstine Fall. Brevene er en håndsrækning på tværs af halvtreds år, hvor forfatterne tager udgangspunkt i en fælles interesse for kroppen og deres egne komplicerede forhold til samme, men emnerne vokser sig større og flere. Tro, sygdom, sex, parforhold og fædre tages op til debat.

Brevene blotlægger to forskellige generationer, erfaringsgrundlag og temperamenter, men forfatterne knytter netop gennem disse hudløst ærlige breve bånd og kommer hinanden i møde på trods af alt det, der adskiller dem.

Fra forordet:

"I 2017 parrede Forlaget Gladiator os til en samtale på Bogforum. Vores bøger havde lidt samme tone, samme nøgterne, registrerende stil, og det var det, der skulle danne baggrund for samtalen. Vi havde aldrig mødt hinanden før, og vi fik frie tøjler: Vi måtte tale om lige præcis det, der interesserede os. Vi mødtes hjemme hos Charlotte for at forberede os. Vi drak te og spiste appelsiner, og meget hurtigt fik vi sporet os ind på, hvad vi ville tale om på Bogforum: løgnen, blodet og særligt kroppen i litteraturen. Vi havde begge skrevet bøger om unge kvinder, der er ramt af anoreksi, bøger, der var udkommet i henholdsvis 1982 og 2017. Samtalen på Bogforum flød fuldstændigt af sig selv, og indimellem læste vi højt fra Lille menneske og Der er altid nogen at befri, som var genstande for samtalen. Vi oplevede begge, mens vi sad der og talte, at der opstod en form for slægtskab – ikke bare mellem vores bøger, men mellem os som forfattere og som mennesker."