"I sin nye desperadoroman beskriver Jacob Skyggebjerg, hvordan kærligheden bliver til drug og dødsdrift. Det gør sin virkning." - Lilian Munk Rösing.

Smadret af kærlighed

Lilian Munk Rösing anmelder Jalousi i Politiken:

"I sin nye desperadoroman beskriver Jacob Skyggebjerg, hvordan kærligheden bliver til drug og dødsdrift. Det gør sin virkning.

(...)

MAN KAN OGSÅ sige det på en anden måde: Man må strække sit begreb om ' eufori' meget langt, hvis det skal rumme alt det, der foregår mellem HP og Samsine i del 1, herunder fysisk vold. Men i sin ligefremme - og i de bedste passager præcise - prosa gør romanen læseren fortrolig med den symbiotiske kærligheds logik, hvor det er svært at skelne mellem fortryllelse og forbandelse; hvor den absolutte overskridelse af grænsen mellem to mennesker indbefatter vold; hvor omfavnelse bliver til spændetrøje; hvor den lille kvinde kan klistre til manden som »en koalaunge, en babymajs, en lille Bic-lighter« : »Så er hun sikker. Når de er sammen. Om de skændes eller slås. Alt bliver godt igen«. Det ene øjeblik kan HP brække Samsines arm; det næste øjeblik bliver Samsine med sin brækkede arm genstand for hans ømhed. Deres forhold er som den lille killing, der for en stund lader omsorgen genopblomstre mellem dem: i starten nuttet, men standset i væksten, til sidst et skabet kræ fuldt af lopper, som ingen af dem gør noget ved.

(...)

Deraf min misstemning. Ikke som en misfornøjelse med bogen, men snarere som et udtryk for, at den har gjort sin virkning."

Læs hele anmeldelsen her

 


Hvis du tilmelder dig Gladiators abonnementsordning i april måned, får du Jacob Skyggebjergs Jalousi og Hans Otto Jørgensens REVOLUTIONÆR for kun 169,-. Som abonnent får du ovenikøbet 30% på ALLE Gladiators øvrige bøger!

Køb Jalousi eller tilmeld dig Gladiator abonnement nedenfor

 


 

 

 


 Se Gladiators øvrige bøger her: