Information anmelder Julie Mendels debut Relikvie: En vild gestus fra en debutant - fra enhver bog i det hele taget

Informations anmelder Victor Boy Lindholm er begejstret for Julie Mendels debut Relikvie, der netop er udkommet. Han skriver: 

"Der løber et helt centralt spor igennem Julie Mendels debut, Relikvie: afmagten. Denne følelsesstruktur strømmer så stærkt og lovende, at Mendels tekster bliver til sandheder: Se, sådan er det, sådan er det at være menneske i dag, sådan vil det for altid være at være menneske!

Relikvie er en følsom balancering af det banale. Julie Mendel hiver hele livet ind i sine digte, og afhierarkiserer sproget. Her er alt, hvad der er småt det største. Titlen refererer til helgenlevninger, fragmenter af det hellige efterladt til eftertiden, og på omslaget ser man et hjerte, hvorfra der vokser blomster og fjer. Et sandt stilleben placeret i et hvidt rum med en blå himmel på toppen."

(...)

"Teksterne ser sin samtid helt klart og forstår den på en måde, der er sjælden for en debutant: »Du siger, at jeg har arvet den kristne pligtetik, at jeg går rundt med hele skammen i mig« . Er det ikke sådan at være til i dag? Man suser helt sindssyg rundt på internettet, fra facebookdiskussioner til breaking news, fra glæden til smerten, og man føler det, man føler det tungt og hårdt denne skam over at være til og født helt tilfældigt i det rigtige land.

Mendel giver sin læser en mulighed for at falde ned, eller for at se, hvad der sker, når man giver op, fordi man bliver nødt til det, fordi der ikke er andre muligheder. Det er en metode til »at bevare sig selv uden at gå i panik«. Og det, lige præcis det er en vild gestus fra en debutant - fra enhver bog i det hele taget."

Læs den flotte anmeldelse i sin fulde længde her

Du kan købe bogen her, eller du kan tilmelde dig Gladiator abonnement for 169kr/md, modtage en ny bog hver måned og få 30 % rabat på denne samt alle forlagets øvrige bøger.