Information anmelder MIT HALVE LIV: "Anita Furus debutroman er velskrevet i et let og lydhørt sprog"


Informations Kristin Vego anmelder Anita Furus MIT HALVE LIV. 
Læs et uddrag af anmeldelsen:

"Det modsatte er tilfældet i Anita Furus debutroman Mit halve liv, som følger en kvindes liv i første halvdel af det 20. århundrede. Verden er her ikke en researchet kulisse, men et faktisk sted. Flere gange mens jeg læste, fik jeg følelsen af, at romanen, ikke i sit sprog men i de afslappede og elegante miljøbeskrivelser, næsten kunne være skrevet i den tid, den udspiller sig i - forstået på den måde, at beskrivelserne af de historiske rammer er balancerede uden at være påtrængende."

"Mit halve liv handler om en seksårig pige, som rejser alene fra Rusland til København i begyndelsen af 1900-tallet for at blive plejedatter hos den velhavende, ugifte Sophie Ballin. Hendes forældre er døde i de russiske pogromer og hendes søskende i den jødisk ortodokse familie bortadopteret til andre familier. Få år senere dør Frøken Ballin, og barnet er moderløst for anden gang. Hun flytter ind hos sin nye tante og onkel, men føler sig aldrig hjemme, på trods af familiens mange bestræbelser på, at hun skal »assimileres« - helt glemme sit ophav."

"Den trækker spor til minder, der skjuler sig som billeder på en sammenfoldet vifte. Men viften kan foldes ud.« Læseren hvirvles fra barndommens tavse traumer til ungdommens rastløshed og længsel efter at slippe væk, og videre til voksenlivets kriser og omvæltninger. Ruth oplever moderskabets glæder og sorger, knytter tætte venindebånd og sørger livet igennem over den tabte storebror - ham, som lovede at tage hende med til Amerika."

"Et gennemgående billede i Anita Furus roman er virkeligheden, som noget man, næsten, kan række ud og gribe efter. Der vil altid være en del af Ruths liv, som er lige udenfor rækkevidde, en del af hende, som er blevet fortrængt."

"Jeg kan ikke andet end at blive dybt investeret i Ruth Ballins skæbne."

Læs resten af anmeldelsen her