★★★★ - Inge Pedersen får fire stjerner i Jyllands-Posten

Jyllands-Postens Christian Møgeltoft giver fire stjerner til Inge Pedersens roman Vejen går gennem luften, som udkommer d. 14. december. Møgeltoft skriver blandt andet i sin anmeldelse:

"Charmerende, velskrevet og let adstadig roman om en ung kvindes møde med køns-og voksenlivet i 50' ernes Vestjylland."

*"Livet i 50' erne tager sig så hyggeligt og uskyldigt ud, når det opleves med et halvt århundredes distance. Somrene er uendeligt lange og herligt solbagte, vintrene isnende snefyldte. Man lytter til Pressens Radioavis, får mælk leveret på flaske, varmer kaffevandet med en dypkoger, ryger smøger, der hedder Eiffel, og kalder kondomerne parisere.(...)"

"Der sker ikke så meget i Inge Pedersens sædeskildring, men det har bestemt også sin charme. Vores navnløse heltinde - der tydeligvis har fællestræk med forfatteren selv - begynder på seminariet et sted i Vestjylland, hvor hun bliver veninder med et par andre friske, unge piger. Imens tager kæresten Bjørn på jordomrejse med sit gymnastikhold og sender eksotiske postkort fra Marseille, Madeira og Tahiti."

"Køns-og voksenlivet er ikke for begyndere, viser det sig. En af pigerne kommer i uføre og begår selvmord, hvilket rimer dårligt på hendes kristne baggrund. En anden giver sin veninde et gevaldigt horn i panden, og det ender, som det må, med en syngende lussing.(...)"

"Inge Pedersen (f. 1936) skriver smukt og spændstigt som i sin ungdoms vår, ofte med gavtyveagtige indfald, som bringer smilet frem. Og ja, prosaen er netop så tilpas arkaisk, at man grangiveligt føler sig hensat til 50' ernes Vestjylland: »- Hvem sku' du spørge fra? - Mig selv!«."

Vej går gennem luften er månedens bog i Gladiator Abonnement. Tilmeld dig Gladiator Abonnment for 169/md, og vi sender bogen med det samme. Derudover vil du fremover modtage en ny bog hver måned og få 30 % på alle forlagets øvrige bøger, hvis du bestiller dem over vores webshop.